Új állás, új kezdet: pár jó tanács, mielőtt munkahelyet vált

Először is bátorságot kell vennünk ahhoz, hogy szembenézzünk a főnökünkkel és beadjuk a felmondólevelet. Aztán...
 
 

Új állás, új kezdet: pár jó tanács, mielőtt munkahelyet vált

Először is bátorságot kell vennünk ahhoz, hogy szembenézzünk a főnökünkkel és beadjuk a felmondólevelet. Aztán...
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Új állás, új kezdet: pár jó tanács, mielőtt munkahelyet vált

Először is bátorságot kell vennünk ahhoz, hogy szembenézzünk a főnökünkkel és beadjuk a felmondólevelet. Aztán...

Ha úgy döntünk, hogy elhagyjuk régi munkahelyünket, kilépünk az adott környezetből, akkor mindig egy új kezdet, új társaság és emberek fognak ránk várni. Nem beszélve a munkamenetről, amit már megszoktunk, de az új munkahelyen valószínűleg egy teljesen újhoz kell, hogy hozzászokjunk. Ez az új kezdet pedig sohasem könnyű. Habár mérnöki állások szinte az ország minden területén találhatóak és kifejezetten sok helyre keresnek mérnököket, mégsem mindig olyan egyszerű a kezdet, a beilleszkedés.

Vegyük sorba a különböző nehézségeket.

Először is, otthagyjuk a munkahelyünket, tehát fel kell mondanunk. Ez magában egy stresszhelyzetet alakíthat ki. Bátorságot kell vennünk ahhoz, hogy szembenézzünk a főnökünkkel és beadjuk a felmondólevelet. Ha szerencsénk van, akkor a felettesünk normálisan és megértően fog rá tekinteni. De van, amikor nem megy ilyen egyszerűen, és kellemetlen érzéssel vagy dühösen távozunk az elhangzottak vagy sérelmek miatt. Ha így történik, mindig gondoljunk arra, hogy ez többet nem fog előfordulni és tekintsünk pozitívan a jövő felé. De főleg arra, hogy ha ilyen történik, akkor jól döntöttünk, hogy munkahelyet váltunk. Hiszen, ha így kezelnek minket, akkor az önbecsülésünk is csökken

.

A következő, ami nehézséget okozhat, az az új munkahely megtalálása.

Szerencsére a kecskeméti állás ajánlatoknál többet is találhatunk. De sokszor válogatnunk kell. Először is be kell adni az önéletrajzunkat, el kell mennünk interjúra és meghallgatni a különböző lehetőségeinket. Tapasztalt szakemberként már több elvárásunk is lehet, magasabb fizetést is kaphatunk. Érdemes kiválasztanunk a számunkra legszimpatikusabbnak tűnő állást.

Miután megtaláltuk a megfelelő munkahelyet, jöhet a következő, az egyik legnehezebb lépésünk. Ez pedig a beilleszkedés. Sok ember számára ez nagy gondot okozhat. Nem elég, hogy új környezetben van, új munkát is végez, de teljesen idegen emberekkel teszi azt. Ne féljünk nyitni feléjük. Tudom, egy összeszokott csapatba beilleszkedni nem olyan egyszerű. De ha mi nyitottak vagyunk, akkor sokkal könnyebben fog menni.

Általában mindig van egy próbaidőszak vagy egy betanulási időszak. Így, ha mégsem tetszene a munka, vagy nem sikerül teljesen elsajátítani, akkor még mindig van lehetőségünk egy másik állást is megnézni. Sajnos nem mindig sikerül elsőre a tökéletes állás kiválasztása. Az ember élete során több lehetőséget is kipróbál mire megtalálja a megfelelőt.

A próbaidőszak alatt is rájöhetünk, hogy kell e nekünk az adott munka, hogy jól éreznénk e magunkat az adott környezetben vagy sem.

De belekényszeríteni magunkat egy olyan munkába, amit nem igazán szeretünk, de például a fizetés nagyon jónak tűnik, az sosem jár hosszú távon előnnyel és boldogsággal. Tehát nem könnyű új munkát keresni és beilleszkedni, de mindenképpen megéri idővel a befektetett energiát. Gondoljunk arra, hogy az új környezet új tulajdonságokat, új barátságokat hozhat az életünkbe.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés