Az AVUS visszautasítja az uszoda felújításával kapcsolatos vádakat

Az egyesület közleményt adott ki a tegnapi, baloldali sajtótájékoztatóra reagálva.
 
 

Az AVUS visszautasítja az uszoda felújításával kapcsolatos vádakat

Az egyesület közleményt adott ki a tegnapi, baloldali sajtótájékoztatóra reagálva.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Az AVUS visszautasítja az uszoda felújításával kapcsolatos vádakat

Az egyesület közleményt adott ki a tegnapi, baloldali sajtótájékoztatóra reagálva.

Sajtóközlemény

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület reakciója Tóth Kálmán és Czeglédy Csaba képviselő urak sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A nyugat. hu internetes újság 2015. október 6-án megjelent, a szombathelyi Fedett Uszoda felújításával kapcsolatos írás több pontatlanságot, tárgyi tévedést tartalmaz. A Tóth Kálmán és Czeglédy Csaba képviselők által tartott sajtótájékoztatón elhangzottakra az alábbiakban reagálunk.

- Határozottan visszautasítunk minden, az Egyesületünket és személyemet ért támadást, és értetlenül is állunk ezek előtt, tekintettel arra, hogy az elmúlt egy évben a Polgármesteri Hivatal vezető munkatársai, a VASIVÍZ Zrt. vezető munkatársai és az Egyesület vezetői között lezajlott valamennyi egyeztetésen jeleztük, hogy az Önkormányzat, ill. a VASIVÍZ Zrt. részére bármilyen(!) általuk szükségesnek tartott döntési és/vagy ellenőrzési jogkört biztosítani kívánunk a szombathelyi Uszoda beruházásával kapcsolatban.

 

- A fenti megbeszéléseken Egyesületünk javasolta először, hogy az említett szervezetek delegáljanak tagot az Egyesület Felügyelő Bizottságába, így biztosítva a szervezetek számára a teljes átláthatóságot és ellenőrzést.

  - Egyesületünk a holnapi nap folyamán levelet juttat el a szombathelyi Közgyűlésben részt vevő pártok vezetőihez és a Polgármester úrhoz, amelyben kérjük, hogy a frakcióvezető urak biztosítsanak számunkra személyes egyeztetési lehetőséget a felmerülő kérdések és a projekt sikeres megvalósítása érdekében. 

A sajtótájékoztatón elhangzottakkal ellentétben a Fedett Uszoda felújítása nem Egyesületünk egyedüli döntése volt. A több mint 30 éves, elavult ingatlan felújításának szükségességét Szombathely MJV Önkormányzata és az Uszoda tulajdonosa és üzemeltetője, a VASIVÍZ Zrt. már évekkel az AVUS által benyújtott pályázat előtt megfogalmazta. Egyesületünk az Önkormányzat és a VASIVÍZ Zrt. jóváhagyásával 2013 áprilisában nyújtotta be a pályázatát, amely lehetővé tette, hogy a fejlesztés 70%-os TAO-támogatással valósuljon meg, így több mint 1,5 milliárd forintot spóroljon meg a beruházás finanszírozója.

A sajtótájékoztatón több utalás is történik arra, hogy a beruházás során egyszemélyi döntés születik, ami nem felel meg a valóságnak. Az Egyesület taggyűlése mellett, a taggyűlés által választott 5 fős Küldöttgyűlés, amely testület az operatív, napi szintű feladatokat ellátó Elnök felett helyezkedik el és a küldöttgyűlés által megválasztott, Felügyelő Bizottság működik (ez a működési modell nagyban hasonlít az Önkormányzat működésére).

A képviselő urak számon kérik, hogy a Közgyűlés által szeptember 16-án delegált felügyelő-bizottsági tagok nem kerültek megválasztásra, holott az erről szóló hivatalos levelet csak a tegnapi nap folyamán kapta meg Egyesületünk. A döntésre jogosult szerv összehívására a holnapi napon kerül sor, azaz a hivatalos levél kézhezvételét követő 2 napon belül, ami jelentősen rövidebb az Önkormányzati ügyintézésnél szokásos 30 napnál! Itt jegyezzük meg ismét, hogy a felügyelő-bizottságban történő önkormányzati részvétel nem a Közgyűlésen merült fel először, azt Egyesületünk már hónapokkal ezelőtt felajánlotta és kezdeményezte a hivatalos egyeztetéseken.

Az új létesítmény tulajdonviszonyaira és üzemeltetésére vonatkozóan az egyeztetéseken jeleztük, hogy számunkra minden megoldás elfogadott, amit a Közgyűlés jóváhagy. Tudomásunk szerint ez ügyben az Önkormányzat és a VASIVÍZ Zrt. között folynak az egyeztetések.

Képviselő urak korábbi és jelenlegi felvetéseit nem kívánjuk véleményezni, azt azonban fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy Egyesületünk, ahogy eddig, úgy ezután is eleget tesz az Önkormányzat minden döntési jogkörökre és ellenőrzésre vonatkozó kérésének.

Sportegyesületünk alapítása óta politikailag semleges, civil szervezetként működik, ezért tisztelettel arra kérjük a szombathelyi Közgyűlésben képviselettel rendelkező pártokat, hogy nézeteltéréseiket és vitáikat az Egyesületen kívül rendezzék.

Szombathely, 2015. október 06.

Juhász Tibor sk.
Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés