Utolsó másodperces triplával győzte le a Körmend a Szolnokot

Davis volt a hazaiak hőse.
 
 

Utolsó másodperces triplával győzte le a Körmend a Szolnokot

Davis volt a hazaiak hőse.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Utolsó másodperces triplával győzte le a Körmend a Szolnokot

Davis volt a hazaiak hőse.

A kilencedik forduló rangadóján a tabella második helyén álló Körmend fogadta az első, hibátlan mérleggel rendelkező Szolnokot.

Másfél percet kellett várni az első pontokra, Ford talált be kintről, hazai oldalon Horti szerezte az első kosarat. Jobban kezdett az Olaj, a Körmend nem találta a ritmust, Kovács triplájával már 8-2-re vezettek a vendégek. Perry láthatóan felszívta magát volt csapata ellen, jól játszott az amerikai irányító, vezérletével tízre nőtt a szolnoki fór (6-16). Touyo hármasával jött közelebb az MTE (12-18), és bár Vojvodáék egyszer még megléptek (12-23), a játékrész vége a Körmendnek sikerült jobban, öt pontot faragtak hátrányukból, 17-23-mal következhetett a folytatás.

Németh Ákos köszönt be kintről, majd Csorvási volt eredményes, mindössze egyegységnyi hátránya volt Ferenczéknek (22-23). Az Olaj újra elkapta a fonalat, Perry kosaraitól lendületet kaptak, Kovács pedig egy újabb távolit süllyesztett el a hazai gyűrűben (22-29), később Vojvoda 2+1-es akciója után visszaállt a kétszámjegyű differencia (24-34). Ferencz tíz méterről eleresztett dobása célt ért, Csorvási közelije után már csak hat pont volt csapata hátránya (29-35). Jött egy újabb hazai kihagyás, amit az Olaj jól használt ki, egy 9-0-s futással igen megnyugtató előnyre tettek szert (29-44). Davis hárompontosa zárta a félidőt, 44-32-es szolnoki vezetéssel mehettek fújni egyet a felek.

6-0-val kezdett a Szolnok, Hollins büntetőivel zárkózott az MTE (34-48). Küzdöttek, hajtottak Wrighték, de továbbra is az Olaj akarata érvényesült. Davis kosarával felhozta csapatát tízre, de jött a válasz Perrytől, kintről volt eredményes a játékmester (44-57). Hollins hármasával jött be kétszámjegyű különbség alá a hazai együttes, lélektanilag ez igen fontos dobás volt (49-58). Touyo gyűjtötte be ötödik személyi hibáját a negyed végén, majd kapott egy technikait is, Ford csak egy büntetőt értékesített a kettőből, Vojvoda pedig nem hibázta el a technikaiért járó dobást, 51-61-gyel kezdődhetett a záró etap. Fontos még megjegyezni, hogy Kendrick Perry négy faultnál járt.

Hatalmas akarással ment fel a pályára Gasper Potocnik együttese, Németh duplája után Hollins is betalált, már csak hat volt közte (55-61). Kovács szerzett kosarat a vendégeknél, jött a válasz Davistől. 65-57-es vezetésnél megtorpantak Dragan Alekszics tanítványai, korán vállalták el a dobásokat, nem volt ritmus a támadásban, a Körmend pedig vérszemet kapott. Hollins, Csorvási, Wright, majd újra Csorvási: ebben a sorrendben jöttek a kosarak, 65-65, teljesen nyílt végjátékba mehettek bele a felek. Hollins volt eredményes, először vezetett a Körmend, majd Ferencz Csaba floatere esett be, 69-65. Vojvoda két büntetővel hozta közelebb csapatát, de Hollinst nem tudták megállítani (71-67). Phillip hármasa után Wright talált be, de Vojvoda megint mehetett büntetőzni, nem hibázott (73-72). Hollins adta el a labdát, Davis egy hatalmas blokkot osztott ki Kovácsnak, de a játékszer maradt az Olajnál. Ismét Vojvoda szerzett két pontot, huszonöt másodperc volt hátra, időt kért Potocnik (73-74). Végigjátszották a hazaiak a maradék időt, Wright passza után Davis vállalta el a mindent eldöntő dobást, amely csont nélkül hullott a gyűrűbe (76-74), maradt még 0.2 másodperc, de a Szolnok már nem tudott kosarat szerezni, izgalmas végjátékban nyerte meg a Körmend a forduló rangadóját.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés