Vereséggel nyitotta az évet az Egis Körmend

A piros-feketék elhasalásával megvan a Sopron első hazai győzelme.
 
 

Vereséggel nyitotta az évet az Egis Körmend

A piros-feketék elhasalásával megvan a Sopron első hazai győzelme.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Vereséggel nyitotta az évet az Egis Körmend

A piros-feketék elhasalásával megvan a Sopron első hazai győzelme.

A meccs előtt még hazai pályán nyeretlen, zsinórban kilenc mérkőzést elveszítő Sopron azt a Körmendet fogadta, amely legutóbb igen nagy zakóba szaladt bele Székesfehérváron (115-75). A vendégeknél Marquis Wright sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

Kiválóan kezdte a találkozót a Sopron, Duvnjak szerzett gyors

egymásutánban hat pontot, Takács kintről köszönt be, majd megint Duvnjak talált a gyűrűbe, két és fél perc elteltével 11-0-t mutatott az eredményjelző. Ferencz triplája jelentette az első körmendi pontokat, kezdett éledezni az MTE is, Csorvási kettesével hatra zárkózott a vasi együttes (16-10). Takács fontos pillanatban értékesített egy hárompontost (19-10), de a Körmend egy 9-3-as futással rögtön ott volt ellenfele nyakában (22-19). Hollins ziccerével már csak kettő volt közte, végül Watkins büntetői zárták az etapot, 25-21-ről jöhetett a folytatás.

Jól indította a Sopron a második játékrészt is, Watkins zsákolt (30-21), majd az amerikai center újabb kosara után ismét kétszámjegyűre duzzadt a differencia (34-23). Szemmel láthatóan uralta a játékot a hazai együttes, Gasper Potocnik tanítványai pedig mintha fejben nem lettek volna ott a pályán. Takács harmadik triplája után Parker is sikeresen tüzelt kintről (43-27), az MTE nem tudott zárkózni. Mi több, El-Amin ziccere után megint Takács volt eredményes, két és fél perccel a szünet előtt huszonegy volt közte (50-29). Hollins büntetői után már nem született újabb kosár, igen meggyőző játékkal 50-31-re vezetett az SKC a félidőben.

Ferencz hármasával folytatódott az összecsapás, majd Hollins is betalált, közelebb férkőzött ellenfeléhez az MTE (50-36). Koch közelijével már csak tizenhárom volt közte (51-38), de jött egy újabb kihagyás vendégoldalról, amit a Sopron könyörtelenül kihasznált. El-Amin kosarával újfent hússzal vezettek Sabáli Balázs fiai, majd Parker dobott egy triplát (62-39). Ebben a periódusban dőlt el végleg, hogy ezt a találkozót a Sopron fogja nyerni, 73-50-nel kezdődhetett a záró felvonás.

A lényegi dolgok már abszolút eldőltek, csupán a különbség maradt kérdéses. Takács középtávolijával huszonkilenc pont volt a két fél között (81-52), ezen még tudott egy kicsit kozmetikázni a Körmend, végül 85-60-nal ért véget a mérkőzés, megvan tehát a Sopron második győzelme a szezonban.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés