Videó: Megemlékezés a 70 éve elhunyt Vitéz Bakay Szilárdra

 
 

Videó: Megemlékezés a 70 éve elhunyt Vitéz Bakay Szilárdra

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Videó: Megemlékezés a 70 éve elhunyt Vitéz Bakay Szilárdra

Vitéz Bakay Szilárd (1892-1947) altábornagy, posztumusz vezérezredes, a szombathelyi III. hadtest parancsnoka halálának 70. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést Szombathelyen.

Horthy bizalmasa volt, megjárta a náci haláltábort, de Rákosi végeztette ki - Ő volt Vitéz Bakay Szilárd

Szombathelyen élt egy ember, akit meghurcolt a Gestapo, mert megszervezte Horthy kiugrási kísérletét, megjárta a mauthauseni haláltábort, majd kivégezte a GPU, mert Rákosinak útjában állt.

Ki volt Bakay Szilárd? Itt olvashatja a folytatást.

A megemlékezésen beszédet mondott Vitéz Fonyódi László, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Vas Megyei elnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere. A megemlékezést a Somlay Artúr utca 9. szám alatt álló háznál elhelyezett emléktáblánál tartották.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés