Az elkerülőnél véget ér a sokszor megígért, Zanatra vezető kerékpárút

Kilenc éve ígérik a megépítését.
 
 

Az elkerülőnél véget ér a sokszor megígért, Zanatra vezető kerékpárút

Kilenc éve ígérik a megépítését.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Az elkerülőnél véget ér a sokszor megígért, Zanatra vezető kerékpárút

Kilenc éve ígérik a megépítését.

A semmibe vezet a Zanat felé tartó bicikliút, erről a helyszínen győződtünk meg. Pontosabban az elkerülő útba, amin átvezetve elvileg Zanatig tartana. Viszont nincs folytatása, a nagy körforgalomnál is csak befelé van kerékpártút, tovább nincs.

Pedig a szeptemberi közgyűlésen a képviselők módosították az erről szóló szerződést, gyakorlatilag elfogadták, hogy egy szakasz már elkészült, és így enyhítettek a szankciókon, amiket az építésre kötelezett vállalkozással szemben hoztak évekkel ezelőtt.

A történetről már beszámoltunk. Egy vállalkozás még 2008-ban befektetési céllal vásárolt területet a Tescóval szemben, az elkerülő út túloldalán, és kérte annak belterületbe vonását, mert csak akkor építkezhet rajta. A területhez nem vezetett út, így az önkormányzat kötelezte a vállalkozást annak, és a Zanatot a Zanati úttal összekötő kerékpárút megépítésére.

Hogy nyomatékot adjon a kérésnek, az önkormányzat jelzálogjogot jegyeztetett be az ingatlanokra azzal, hogy azt leveszi, ha a vállalkozó teljesíti a feltételeket. Plusz 50 milliós óvadékot is kért, amit a vállalkozás el is helyezett egy bankszámlán. 2011-ben aztán a bicikliút megépítésének határidejét 2018. májusig meghosszabbították.

A elkerülő útig 2015-ben el is készült a kerékpárút, aminek burkolata már meg is repedezett. A következő évben az óvadékot az önkormányzat a felére, 25 millióra csökkentette, de a jelzálogjog maradt. Most, szeptemberben az önkormányzat eltörölte a jelzálogjogot a terület egy részéről, azzal, hogy a továbbra is jelzálogjoggal terhelt rész értéke fedezi a kerékpárút építésének befejezését.

Aminek jelenlegi helyzetét galériánkban megnézheti.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés