A Facebookon kért segítséget egy fiú, egy hét múlva megkapta első basszusgitárját

Az összefogás nyomán egy alapítvány is gazdagodott.
 
 

A Facebookon kért segítséget egy fiú, egy hét múlva megkapta első basszusgitárját

Az összefogás nyomán egy alapítvány is gazdagodott.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Facebookon kért segítséget egy fiú, egy hét múlva megkapta első basszusgitárját

Az összefogás nyomán egy alapítvány is gazdagodott.

Egy héttel ezelőtt jelent meg a Facebook Basszusgitárosok klubja nevű csoportban a nehéz helyzetben élő Lázár Brendon posztja, aki annyit írt, hogy nagyon szeretne basszusgitározni tanulni, és nagyon szeretne egy basszusgitárt, de nincs erre pénzük.

Az alapvetően szakmai és kapcsolatépítési céllal létrejött csoportban elkezdődött a mozgás, a Brendont személyesen ismerő Ruszó András basszusgitáros karolta fel, aki egyébként a Van Helyed Alapítványnál dolgozik szociális munkásként.

Ruszó András vasárnap délután osztotta meg a csoporttal a történet folytatását. A lényeg, hogy többen is pénzzel, voltak, akik tárgyi eszközzel, kedvezménnyel szálltak be a dologba. Brendon közben jelentkezett az Alapítványnál, hogy a hétvégén szeretne önkéntesként az Élelmiszerbank szervezésében, tartós élelmiszert gyűjteni rászoruló családok számára.

Ruszó el is indult vele, de jött a meglepetés, útközben betértek az egyik hangszerboltba, ahol már várta Brendont az összefogás eredményeként egy új basszusgitár, a hozzá való kiegészítőkkel, erősítővel, hangfallal együtt. Aztán mentek tovább, és Brendon egészen estig gyűjtötte az élelmiszeradományokat.

A részletes történet Ruszó András posztjában:

András Ruszó

Kedves csoporttagok! Amint ígértem, beszámolok a történtekről! Egy hete történt, hogy Lázár Brendon, vette a bátorságot és kiírta, hogy szeretne egy basszusgitárt. Igaz, nem egészen így írta és ez...

Ruszó András írta a Van Helyed Alapítványról

Van Helyed Alapítvány célja, hogy a minőségen aluli oktatás következményeit kompenzálja és lehetővé teszi, hogy a diákok minőségi iskolákban sikeresen tanuljanak tovább. A Van Helyed Stúdió eddigi működése alatt a továbbtanulók aránya 100 százalék! Strukturális megoldásokat kínál a marginalizált társadalmi csoportoknak, hogy képessé váljanak kitörni a tartós szegénységet újratermelő ördögi körből. A Van Helyed Alapítvány támogatásával immár 12 diák tanul Budapesten, köztük Brendon is.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés