Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi lesz a feltárt értékekkel?

Nem tartom olyan botrányosnak, hogy a régészek december 22-ig feltáró munkákat végezhetnek az Metro építkezés területén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem tartom olyan botrányosnak, hogy a régészek december 22-ig feltáró munkákat végezhetnek az Metro építkezés területén. Emberileg megértem őket, saját szakmáját mindenki tartsa valóban fontosnak.

Türelmesen várom az eredményt, nem tartom megalapozottnak azt az állítást, mely szerint semmi érdemlegeset nem találtak. Ami zavar, az a feltárt értékek jövője. A köznép, az átlag szombathelyi vajon honnan kap korrekt információkat? Hol tekintheti meg a talált emlékeket, talán ismét egy poros raktárban. Mennyi időnek kell eltelni, hogy az értékeket meg is őrizzük, "bedolgozzuk" életünkbe? Gondoljunk csak városunk híres emlékeire, mint Borostyánkő-út, Isis-szentély. Meg lehet nézni mostani állapotukat! Dicstelen.

Tehát el kell dönteni: ha találunk valami értéket a mostani ásatásokon, hogyan lehet azt mindenki számára értékessé, tanulságossá, egy kicsit személyessé tenni. Ne csak a szűk szakmának szóljon az egész villongás!

kiss_edina@freemail.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vélemény

Hirdetés