Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

1 év 8 hónap börtönt kap a zalai férfi, aki bicikliúton állt neki maszturbálni

A Zalaegerszegi Járásbíróság 2019. szeptember 6-án távollétében hozott ítéletet annak a vádlottnak az egyesített ügyeiben, aki 2018-ban több alkalommal meghamisított hatósági jelzésű gépkocsival közlekedett a megyeszékhelyen, valamint álarcban, meztelenül önkielégítést végzett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. május 30-án egy – zalai kistelepüléseket összekötő – kerékpárúton meztelenre vetkőzött, fejére álcázásként álarcot és kalapot tett. Ezután a kerékpárút melletti vasúti töltés oldalába húzódott, ahol önkielégítést végzett a tőle kb. 50 méterre közlekedő sértettek felé fordulva – áll a Zalaegerszegi Törvényszék közleményében.

A férfi másnap ismét kiállt a kerékpárútra meztelenül, de amikor meglátta a felé haladó sértetteket elbújt egy bokorban, majd felöltözött és kerékpárral Zalaegerszeg felé indult. A vádlottat végül egy szolgálaton kívüli rendőr tartóztatta fel.

A férfi 2017-ben vásárolt egy Ausztriából behozott gépkocsit. Az autót Magyarországon nem helyezték forgalomba és rendszámmal sem rendelkezett. A vádlott 2018 január 4-én felszerelt rá két – korábban talált – osztrák hatósági jelzésű rendszámtáblát, s így közlekedett, míg aznap délután rendőri ellenőrzés alá nem vonták. Ilyen előzmények után a férfi 2018 júniusában – két, a nagykanizsai bolhapiacon vásárolt – rendszámtáblát erősített a gépkocsira, s ismét így használta, 2018. június 24-én fogták el. Októberben újból hamis – ezúttal magyar – rendszámtáblákat szerelt fel az autóra, s így közlekedett munkahelyére, amíg 2018. október 26-án a rendőrök el nem fogták.

A vádlottat a bíróság szeméremsértés vétsége, valamint 3 rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Súlyosító körülményként értékelte többek között a kettőnél több halmazatot, illetve, hogy a férfi egyes cselekményeket büntető eljárás hatálya alatt követett el. Enyhítő körülményként csupán a vádlott két elkövetésre vonatkozó beismerő vallomását tudta figyelembe venni.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a férfi védője tudomásul vette, azonban a vádlott távolléte miatt az nem jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra