Komoly ember, komoly tervekkel - Séllei Árpád segít a Szombathelyi Haladásnak

Befektetőjelöltek, messiások, milliók? Ugyan már! Erre jön Séllei, és előáll...

Mint mondja, a tervhez pénzt ad, megvalósításához mozgósítja kapcsolatait. Ehhez kér bizalmat és támogatást. A vállalkozó először a Nyugat.hu -nak beszélt terveiről.

– Az ön neve először a Selymes-ügy kapcsán merült fel a Szombathelyi Haladásnál, mint olyan emberé, aki pénzt áldozna a csapatra. Árulja el, miért nem lett ebből semmi?
– Azt, hogy valójában mi történt, nem tudom. Én végig tartottam magam ahhoz, amit a kezdet kezdetén ígértem. Fontos tudni, hogy én utólag kerültem kapcsolatba a befektetőkkel. Selymes elképzelései nem voltak rosszak, segíthettek volna a Haladásnak. Volt egy fontos kikötésem, hallani sem akartam arról, hogy ki mennyi pénzt vesz ki a csapatból, ki milyen bizniszekre törekszik. Egy dolog érdekelt: ki milyen formában akar segíteni a csapaton. Selymes Tibor nyilatkozata után, melyben lezárta az egész ügyet, okafogyottá vált minden egyeztetés.

Megegyeztek Dobánnyal

– Ön azonban nem adta fel. Félretették korábbi sérelmeiket és tárgyalóasztalhoz ültek Dobány Lajossal.
– Valóban voltak nézeteltérések. Tisztáztuk. Határozott elképzelésekkel kerestem meg a gazdasági társaság vezetőjét, és nyitott fülekre találtam. Elmondtam neki: szeretnék alapítani egy marketing kft.-t, és szeretném megvenni a klub öt százalékát.

Buti Róbert személyében egy korrekt társat találtam, akivel hasonlóan vélekedünk az előttünk álló feladatokról. Több lehetőség felmerült, hogy miként segítené ez a társaság a csapat működtetését. A gárda teljes premizálását magamra vállalom, de a focistákat csak akkor illeti meg pluszpénz, ha harcban vannak a feljutásért.

Erre már egy nagyon precíz és számomra is elfogadható tervet készített Dobány Lajos. Azt hiszem, ha sikerül megvalósítani mindezt, akkor Szombathely ismét vonzó lesz a focisták számára. De mindez csak akkor működik, ha az egyetlen elfogadható célért, azaz a feljutásért küzd az együttes.

Legalább öt új focista kell

Abban is egyet értettünk, hogy legalább öt új focistát szerződtetni kell. Az ő bérükre, azaz az alapfizetésükre a jelenlegi tulajdonosnak kell előteremteni a pénzt. A prémiumot azonban mi biztosítjuk. Felszerelést, vitaminokat is veszünk a játékosoknak.

– Kik alkotják majd a játékoskeretet az ön elképzelése szerint?
– A Selymes-ügy végén elhatároztam, hogy személyi kérdésekbe nem szólok bele. Egy biztos, a keretet meg kell erősíteni. Beszélni fogok a focistákkal, hogy érezzék, ha minden a tervek szerint alakul, akkor megváltozott körülmények között, megváltozott célért küzdhetnek. Nagy lehetőség előtt állnak, elvárom, hogy mindenki tegyen meg mindent a sikerért!

8-10 millió

– Mennyi pénzt áldoz öt százaléknyi tulajdonért a Haladásra?
– Terveink szerint közel nyolc-tíz millió forinttal indul a Marketing Kft. Ha nagyon sokat nyer a csapat, és reméljük így lesz, akkor gyorsan elfogy ez a pénz. Nem fogom sajnálni. Ha jól játszik a Hali, harcban van a feljutásért, több néző van a lelátón, vonzóbb a csapat a szponzoroknak. Könnyebben teremtjük elő a plusz forrásokat.

Az összes követ megmozgatom. Egy picit kevesebb időt szánok a saját ügyeimre. Családom nem ért egyet vele, de teljes támogatásáról biztosított. Most semmi más nem érdekel, csak a Haladás.

Rendbe hozzuk a mellékhelyiségeket, mozgóbüféket állítunk fel. Természetesen számítok azoknak a sportbarátoknak a támogatására is, akik évente húsz-harmincezer forinttal tudják támogatni a Halit. Névvel ellátott széket biztosítunk számukra. Vissza kell adni a bérlet becsületét, és nem egy sárga cetlit kell adni annak, aki egyszerre sok pénzt áldozva tervezhető bevételhez juttatja a gárdát. Igényes, büszkén vállalható bérleteket szeretnénk kibocsátani. Fontos, hogy érezzem: mindenki akarja a sikert. Tulajdonos, néző, vezetőség, játékosok, a szakma. Az a modell, amit én kidolgoztam, pontosan meg fogja mutatni, hogy ki, illetve kik képezik a gyenge láncszemet.

Direkt tönkre akarják tenni a Halit?

– Említette, hogy beszélt már a lehetséges támogatókkal. Mik a tapasztalatai?
– Találkoztam olyan vállalkozókkal, akiknek a neve mint lehetséges befektető is felmerült a zöld-fehéreknél. Hallgattam egy fél órát, hogy nekik mennyi pénzük van. Egy idő után megkérdeztem, tudnak-e adni pénzt a Halinak. Azt mondták: most nincs pénz. Ekkor jöttem rá, hogy itt egy-két vállalkozónak feltett szándéka, hogy konzerválja a jelenlegi állapotot, és amikor már senki nem kíváncsi az együttesre, fillérekért megvegye a benne lévő értékekkel együtt.

Na, én ezt nem fogom hagyni! Ezért kértem tulajdonrészt, és nem elégedtem meg azzal, hogy támogassam a csapatot. Ott akarok lenni, ha egyszer bármilyen "vállalkozó" hatalmat akar szerezni az együttesnél, és persze akkor is, ha a Bajnokok Ligájában indulunk.

Sokat áldozok most a Haladásra, és őszintén mondom, egy vasat sem akarok kivenni a csapatból. Nem ígérek százmilliókat, egy lehetséges alternatívát ajánlok. Meggyőződésem szerint egy járható utat, melynek segítségével jelentősen megnőnek az esélyeink, hogy jövőre feljussunk az első osztályba.

Csütörtökön lesz még egy egyeztetés, és ha az önkormányzat eladja nekem a kft. öt százalékát, valamint a garanciák meglesznek az erősítésekre, akkor állok elébe! Kiderül, hogy tényleg mindenki akarja-e azt, hogy Szombathelyen elsőosztályú labdarúgás legyen.

– Azért csak érték már pozitív élmények eddigi munkája során?
– Még a Selymes-ügy kapcsán megismerkedtem Buti Róberttel, aki hozzám hasonlóan fanatikusan szereti a Haladást. És ami még ennél is fontosabb: hajlandó pénzt áldozni az együttesre. Az egyeztetések során kiderült, hasonlóan gondolkozunk a futballról. Remélem, hogy nemcsak ketten vagyunk. Megpróbáljuk megtalálni a többieket!

„Én a stoplikopogást és az öltözők hangulatát szeretem!”

- Ön is aláírta a Bízunk bennetek! Összefogunk a Haladásért! kiáltványt. Egy üzenetet is küldött: Nem hagyom el a HALIT. Csak támogassatok majd a jövőben!
- Örülök annak, hogy valóban elindult egy ilyen kezdeményezés, ugyanakkor nem elég az, hogy pusztán egy névsor felsorakozik egy kiáltvány alatt. Azt szeretném, ha mindenki hozzátenné a magáét az együttes sikeréért.

Azt ígérhetem, én nyílt kártyákkal fogok játszani. Semmilyen sumákoláshoz nem adom a nevem.

- Árulja el, miért van erre szüksége?Jól menő üzletemberként miért bonyolódik bele a magyar fociba?
– Sokan mondták már, miért nem megyek el évente nyaralni egy-egy hónapra abból a pénzből, amit a Haladásra szánok. A válasz egyszerű nekem: nem ez a legfontosabb. Én a stoplikopogást és az öltözők hangulatát szeretem! No és persze feltételek nélkül a Szombathelyi Haladást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Haladás