Két egyetem kiesett - Lekerült a listáról, aki nem akart újat alapítani

A szenátusi ülést követően ma kettőre csökkent azon egyetemek száma, melyek közül választania kell a Berzsenyi Dániel Főiskolának. A többség Sopront támogatja.
A testület tagjai közül 19-en a soproni székhelyű Nyugat-Magyarországi Egyetem, 11-en a veszprémi Pannon Egyetem, és 8-an a győri Széchenyi István Egyetem mellett voksoltak. Így 29-én a soproni és a veszprémi intézmény rektora érkezik a szombathelyi főiskolán szervezett fórumra, ahol a meghívottak részletesen is ismertethetik ajánlatukat. Mint ismert, a Berzsenyi elutasítja a beolvadás lehetőségét, és ragaszkodik ahhoz, hogy a partnerrel közösen új intézményt hozzanak létre. Ezt a feltételt sem a Pécsi Tudományegyetem, sem a győri egyetem nem kívánta teljesíteni. A szombathelyi főiskola elképzelését egyébként a város önkormányzata is osztja, és támogatja is a tervet – ezt a héten sajtótájékoztató keretében jelentették ki a város vezetői. A végső döntést, vagyis hogy melyik egyetemmel kíván új intézményt alapítani a Berzsenyi, január 31-én hozza meg a főiskola vezetése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű