Balog Zoltán továbbra sem kételkedik K.Endre ártatlanságában

Azt írta egy kiszivárgott levelében: hógolyóból lett lavina.

„Kegyelmet kértem egy embernek, akinek elhittem ártatlanságát, s ebben ma sem kételkedem” – ezt írta még csütörtökön is Balog Zoltán a maga igazát egy a református „szolgatársainak”, vagyis vélhetően a egyházkerülete lelkipásztorainak szánt levélben.

A hvg.hu szerkesztőségéhez eljutott írás egy hosszú panasszal kezdődik, Balog azon sajnálkozik, hogy milyen nehéz lehet a református híveknek „elviselni mindazt, ami a médiából, a politikából, az utcáról, közvélemény egy része felől árad személyemen keresztül egyházunk felé. Nekem sem könnyű, hiszen valamilyen módon ott vagyok ennek a hisztériakeltésnek az eredőjénél, még akkor is, ha valójában egy kegyelmi ügyként indult hógolyóból lett lavina.”

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Végzetesnek bizonyuló hibám az volt, hogy nem voltam elég körültekintő. Hiszen, ha valakit pedofil bűncselekménnyel hoznak összefüggésbe, akkor a széles nyilvánosság előtt menthetetlen az ügy, még ha nem is pedofilként ítélték el - fogalmaz Balog.

Arról ugyanakkor nem szól a levele, hogy K. Endrét nemcsak „összefüggésbe hozták” egy pedofil bűncselekménnyel, hanem elítélték azért, mert a bicskei nevelőotthon pedofil igazgatójának áldozatait vette rá arra, hogy vonják vissza a bántalmazójuk, V. János ellen tett vallomásaikat. Pedig ahogy a bicskei gyermekotthon egykori lakóit képviselő ügyvéd, Gál András fogalmazott, K. Endrének kulcsszerepe volt abban, hogy az egykori igazgató, V. János „az első bejelentés után még 5 évig naponta szexuális cselekményeket végezhetett a kiszolgáltatott, néha fogyatékos kiskorúakkal”.

Korábban kiderült, Balog lobbizott Novák Katalinnál K. Endre kegyelméért. A levélben azt írja, hogy egyesek célja az egyház meggyengítése, hogy elfogyjon a bátorságuk kiállni az evangéliumi igazságok mellett. Ebben az ő személye, az általa elkövetett hiba csak eszköz.

Bár Balog múlt hét pénteken lemondott a református zsinat lelkészi elnökségéről, de a püspöki pozícióját megtartotta. A hvg.hu értesülései szerint a református egyházon belül vannak, akik úgy érzik, Balogh épp puhítani próbálja a püspököket, hogy a legközelebbi zsinaton a korábbi lemondása ellenére is válasszák meg újra lelkészi elnöknek.

Ezt alátámaszthatja az, hogy a szerkesztőségünkhöz eljutott levelét azzal a felszólítással zárja, hogy „védjük meg egyházunk összetartozását, egységét. Ha az evangéliumi egységért áldozatot kell hozni, hozzuk meg! Erre én magam is kész vagyok”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek