Még a milliárdosok listáján is veri Románia Magyarországot

Daniel Dines 613 hellyel van előrébb, mint Mészáros Lőrinc.

Közzétette a Forbes magazin a 2024-es listáját a világ leggazdagabb embereiről. Ezen Mészáros Lőrinc az 1851., Csányi Sándor az 1945. helyet szerezte meg. Románia leggazdagabb emberét, Daniel Dinest ugyanezen a listán 1238. helyre rangsorolták.

A most 52 éves Dines nem állami közbeszerzéseken gazdagodott meg, hanem amikor a Microsoft 1995-96-ban programozókat toborzott, akkor jelentkezett és el is nyert egy álláshelyet a seattle-i központban.

Öt évig bírta a nagyvállalati körülményeket, és visszatért Romániába, ahol társtulajdonosként létrehozta UiPath céget. Az informatikától nem szakadt el teljesen, ugyanis ez a vállalkozás gyártási folyamatok automatizálásával, robotizálásával foglalkozik, és jelenleg 7 milliárd dollárt ér a New York-i Tőzsdén - írja a 24.hu.

Mi pedig a WNTS dalát tudjuk elképzelni zenei aláfestésként ehhez a hírhez:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek