Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

400 ezres kezdőfizetést lát ideálisnak a tanárok számára a Pedagógus Kar

Ez 60 százalékos fizetésemelést jelentene a pályakezdők esetében.

Ha valaki ezt a pályát választja, akkor nagyon alapvető dolognak kellene lennie, hogy megkapja azt a fizetést, amely mellett nem kell egyéb állásokat vállalnia a létfenntartáshoz vagy mondjuk a családalapításhoz, hogy a feladataira tudjon koncentrálni, ne a pénz miatt kelljen aggódnia – mondta ATV Startnak Horváth Péter, Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Írunk arról, amit tudni érdemes.
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Egy kutatásra hivatkozva elmondta, hogy a pedagógusok bére leszakadóban van a többi diplomás fizetéstől, a 2016-ig emelkedő tendenciát mutattak a bérek a 2013-as fizetésemelés után, a diplomás átlagbér 80-85 százalékához közelítettek, most viszont ismét 60 százalék körül mozog.

Ideális kezdőfizetésént 400 ezer forintot jelölt meg az elnök, ez egy 60 százalékos fizetésemelést jelentene a pályakezdők esetében.

A sztrájk kapcsán elmondta, hogy annak akkor van értelme, ha a munkáltatónak ezzel valamilyen kárt lehet okozni, habár a pedagógus szakmánál ez nehezebb Horváth Péter szerint. Kiemelte: akkor lehet érvényes egy sztrájk, ha nagyon sokan csatlakoznak hozzá, szinte mindenki. Arra nem lát sok esélyt, hogy tömeges felmondásokkal gyakoroljanak nyomást a kormányra, mivel kevésbé látható, hogy megfelelő nagyságú tömeg gyűlne össze ehhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra