Új évad, új tag: Szombathelyre szerződött Bajomi Nagy György

A Weöres Sándor Színház rástartolt az új szezonra. Tegnap társulati ülést tartottak, ma délben a munka Vajda-Valló-Fábri: Anconai szerelmesek című darabjának olvasópróbájával veszi kezdetét.

A társulat felállása jórészt maradt a régi, csupán, ahogy korábban mi is hírt adtunk róla, Tóth Ildikó vált meg a csapattól. Döntését nyár elején lapunknak így indokolta: „Ennek magánéleti okai vannak. Egyrészt úgy alakult, hogy a kisfiunk még egy évet jár óvodába, másrészt édesapám sajnos nagyon beteg. Volt időm átgondolni a helyzetet, és a családdal átbeszélve úgy határoztunk, hogy maradunk Budapesten. Nem tudjuk vállalni, hogy szedjük a sátorfánkat és ideköltözzünk.”

A új tag: Bajomi Nagy György
A új tag: Bajomi Nagy György
Mészáros Zsolt
Kezdetben úgy volt, hogy Tóth Ildikó férje, Domonkos László is Szombathelyre szerződik. Azóta viszont a Barátok közt című sorozat egyik állandó szereplője lett. Ez napi elfoglaltságot jelent, ami a családot szintén Pesthez köti, így valószínűleg ő is csak a következő szezonra szerződhet a színházhoz.

Új taggal bővül a társulat: Bajomi Nagy György csatlakozik

A csapat új taggal bővül: a mára már legendás szombathelyi előadás, a Sóska, sülkrumpli (Egressy Zoltán - Széles László) stábjából Bajomi Nagy György is csatlakozik a Weöres Sándor Színházhoz. Rendszeres TV néző kollegánk így kommentálta: lassan az egész „Tűzvonalban” (egy budapesti rendőrőrs mindennapjait bemutató televíziós filmsorozat) stábját Szombathelyen üdvözölhetjük. A szentesi születésű színész 1996-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakán. 2004-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja, azóta szabadúszóként dolgozott, legtöbbet a Nemzeti Színházban játszott.

Társulati ülés
Társulati ülés
Mészáros Zsolt

A színházban a munka ma délben Vajda-Valló-Fábri: Anconai szerelmesek című darabjának olvasópróbájával veszi kezdetét. A nagyszínpadra tervezett zenés komédiát Béres Attila rendezi. Bemutató október 17-én lesz. Szeptember elején egy kamaradarab próbái is elkezdődnek, Dömötör Tamás maga dramatizálta, és rendezi George Orwell Állatfarmját. Januárban Molnár Ferenc Liliom című drámáját Valló Péter rendezésében állítják színpadra. A bérletes programban láthatjuk még Michael Frayn Még egyszer hátulról című fergeteges vígjátékát. Kamaradarabként pedig Victor Hugo Nevető ember című műve is bemutatásra kerül.

Ezen kívül a tervekbe szerepel: Karinthy Frigyesre emlékezve a Frici Kabaré, Kelemen Zoltán rendezésében Háy János A Herner Ferike faterja című színdarabja, valamint Edith és Marléne címmel Németh Judit és Kiss Mari estje.

Ha minden jól megy, karácsonykor átköltöznek az MMIK-ba

A társulatnak évad közben költöznie kell, hiszen a színháznak otthont adó HEMO épületét átépítik. Átmenetileg a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ szolgál majd a Weöres Sándor Színház otthonául.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra