Új évad, új tag: Szombathelyre szerződött Bajomi Nagy György

A Weöres Sándor Színház rástartolt az új szezonra. Tegnap társulati ülést tartottak, ma délben a munka Vajda-Valló-Fábri: Anconai szerelmesek című darabjának olvasópróbájával veszi kezdetét.

A társulat felállása jórészt maradt a régi, csupán, ahogy korábban mi is hírt adtunk róla, Tóth Ildikó vált meg a csapattól. Döntését nyár elején lapunknak így indokolta: „Ennek magánéleti okai vannak. Egyrészt úgy alakult, hogy a kisfiunk még egy évet jár óvodába, másrészt édesapám sajnos nagyon beteg. Volt időm átgondolni a helyzetet, és a családdal átbeszélve úgy határoztunk, hogy maradunk Budapesten. Nem tudjuk vállalni, hogy szedjük a sátorfánkat és ideköltözzünk.”

A új tag: Bajomi Nagy György
A új tag: Bajomi Nagy György
Mészáros Zsolt
Kezdetben úgy volt, hogy Tóth Ildikó férje, Domonkos László is Szombathelyre szerződik. Azóta viszont a Barátok közt című sorozat egyik állandó szereplője lett. Ez napi elfoglaltságot jelent, ami a családot szintén Pesthez köti, így valószínűleg ő is csak a következő szezonra szerződhet a színházhoz.

Új taggal bővül a társulat: Bajomi Nagy György csatlakozik

A csapat új taggal bővül: a mára már legendás szombathelyi előadás, a Sóska, sülkrumpli (Egressy Zoltán - Széles László) stábjából Bajomi Nagy György is csatlakozik a Weöres Sándor Színházhoz. Rendszeres TV néző kollegánk így kommentálta: lassan az egész „Tűzvonalban” (egy budapesti rendőrőrs mindennapjait bemutató televíziós filmsorozat) stábját Szombathelyen üdvözölhetjük. A szentesi születésű színész 1996-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakán. 2004-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja, azóta szabadúszóként dolgozott, legtöbbet a Nemzeti Színházban játszott.

Társulati ülés
Társulati ülés
Mészáros Zsolt

A színházban a munka ma délben Vajda-Valló-Fábri: Anconai szerelmesek című darabjának olvasópróbájával veszi kezdetét. A nagyszínpadra tervezett zenés komédiát Béres Attila rendezi. Bemutató október 17-én lesz. Szeptember elején egy kamaradarab próbái is elkezdődnek, Dömötör Tamás maga dramatizálta, és rendezi George Orwell Állatfarmját. Januárban Molnár Ferenc Liliom című drámáját Valló Péter rendezésében állítják színpadra. A bérletes programban láthatjuk még Michael Frayn Még egyszer hátulról című fergeteges vígjátékát. Kamaradarabként pedig Victor Hugo Nevető ember című műve is bemutatásra kerül.

Ezen kívül a tervekbe szerepel: Karinthy Frigyesre emlékezve a Frici Kabaré, Kelemen Zoltán rendezésében Háy János A Herner Ferike faterja című színdarabja, valamint Edith és Marléne címmel Németh Judit és Kiss Mari estje.

Ha minden jól megy, karácsonykor átköltöznek az MMIK-ba

A társulatnak évad közben költöznie kell, hiszen a színháznak otthont adó HEMO épületét átépítik. Átmenetileg a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ szolgál majd a Weöres Sándor Színház otthonául.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra