Fókatelep, Ez a divat és colorStar koncert – Szigorúan szubjektíven

A szombati három az egyben koncert komoly feladat elé állította a fotósokat a Savaria moziban: hogyan hozzanak össze egy buligalériát ott, ahol nem bulizik senki?

Már a Kőszegi utcába befordulva feltűnt, hogy nem kígyózik a sor a mozi előtt, ahogy az máskor lenni szokott. Aztán a jegypénztárnál a biztonságiak közölték, hogy bár majdnem fél tíz van (megjegyzem, papírforma szerint kilenckor kezdett volna az első zenekar), csak hat ember váltott addig jegyet a koncertre, így borul minden, és ki tudja, mikor lép színpadra a Fókatelep. Szóval, bizonytalan időre várakozó állásba kellett helyezkednünk, hátha lassan előkerülnek a szórakozni vágyó fiatalok.

Colorstar koncert a Savaria moziban
colorStar
Horváth Balázs

Egyébként tízfős társaságom nagy része Győrből érkezett. A három banda nevének hallatán autóba pattantak, hogy ne csak a jutyúbon hallgathassák meg a muzsikájukat. Ezerötszáz forintot senki sem sokallt a jegyért: kiszámoltuk, hogy lemondunk két doboz dohányáruról vagy a műkörmünket csak az egyik kezünkön töltetjük fel, a másik ráér jövő hónapban is, tizedike után.

Mivel éppen bizonytalan időpontban kezdődött a koncert, ennyi időre tanyát ütöttünk mi is egy másik szórakozóhelyen. Aztán tizenegy előtt visszaiparkodtunk a moziba, ahol éppen az Ez a divat hangolt a fellépésre. Szóval lekéstük a Fókatelepet, de még mindig csak néhány ember sétálgatott a kávézó és a színpad között.

Ilyenkor mindig attól félek, hogy a szervezők egyszer csak beintenek, aztán nesze neked szórakozási lehetőség. A fiatalok többsége általában sír-rí, hogy nem tud elmenni bulizni kerek e városban, mert nincsen hová vagy nincsen mire. Így van ez, ha tetszik, ha nem. Amikor pedig itt a lehetőség, akkor csak nem bújnak elő. Most naiv leszek, és azt hiszem, hogy a fiatalság kollektív kakaószürcsölést tartott, bevackolva magát az agyelszívó tévé elé.

Colorstar koncert a Savaria moziban
Kevés jó ember is elfér, pláne nagy helyen
Horváth Balázs

Na, ők azok, akik most bánhatják, hogy lemaradtak. Mi meg beékeltük magunkat az első sorba, ahol csak ketten csápoltak a zenére. Mire a colorStaré lett a terep, már a kezdeti arányokhoz képest egész szép kis csoport verődött össze a színpad előtt. Nem dicsérem hosszan a produkciókat: borsódzott a hátunk, akkora élmény volt. Aki meg otthon szürcsölte a kakaót, az hallgassa meg jutyúbon, mit tudnak a bandák, és közben böngéssze a galériát, hogy teljesebb legyen a kép. De ne sírjon, mert eső után köpönyeg!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra