Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Undorító férget talált egy férfi a szupermarketes halban. Mi jön még?

A nyugdíjas igazgató csak egy sügérvacsorát szeretett volna, ehelyett egy kicsit sem guszta élősködőt kapott.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A már nyugdíjazott iskolaigazgató, Paul Poli egy népszerű brit szupermarketben, a Morrisonsban vásárolta meg a vacsorának való sügért. Akkor még nem sejtette, hogy meglepetés is jár a halhoz. Amikor jóízűen nekiült, még időben látta meg, hogy valami nem stimmel – egy meglehetősen undorító sárga valamit talált a tengeri sügérben, amiről később kiderült, hogy egy úgynevezett nyelvevő rák.

A parazita, amit a nyugdíjas igazgató a vacsorájában talált
www.dailymail.co.uk

Az igazgató az eset után a Daily Mail-nek elmesélte, hogy ugyan eddig imádta a halat, de most egy életre elment a kedve tőle.

Nagyjából három centi hosszú és nyolc milliméter vastag volt – szerencsére elég nagy ahhoz, hogy időben észrevegyem és ne egyem meg.

Miután visszavitte a halat és panaszkodott, a szupermarket elnézést kért, majd kárpótlásul kapott egy húsz fontos vásárlási utalványt (ami kevesebb, mint nyolcezer forintnak felel meg) és egy üveg bort. A Morrisons szóvivője szabadkozott az eset után. Elmondta azt is, hogy ez a természet műve, és bár minden munkafolyamatnál ellenőrzik az árut, néha előfordul ilyesmi.

Az élősködő rák átveszi a nyelv funkcióját
www.dailymail.co.uk

Szóval mi is az a nyelvevő rák?

Még a neve sem hangzik túl jól. Ez egy élősködő rák, méghozzá az egyetlen ismert faj, ami teljesen átveszi az elpusztított szerv funkcióját – jelen esetben a nyelvét. A kopoltyúnyílásokon hatol be a hal szájüregébe, majd erős lábaival megfogja a nyelvet, és olyan sok vért szív ki belőle, hogy az egyszerűen elsorvad. A parazita a fennmaradása érdekében átveszi a nyelv szerepét: segít lenyelni az ételt, így a hal életben marad, és persze a rák is. Azonban valószínűleg, ha az élősködő elpusztul, azt a hal sem éli túl. Nem egy ideális kapcsolat…

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés