Három hónap alatt egymilliót bukott a Fidesz. Nem pénzt, szavazót

Az Ipsos szerint az év végi tíz után most újabb két százalékot buktak Orbánék.

Közvélemény-kutatott az Ipsos, amiből világosan kiderül, az emberek nem nagyon örülnek az megyei útdíjaknak. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a kormánypárt az év végi tíz után most újabb két százalékpontnyi támogatót bukott. Lássuk, mit mond erről a cég honlapján közzétett cikk.

A Fidesznek negyedév alatt mindösszesen 1 millió fővel szűkült a tábora. Jelenleg 23 százaléknyi, azaz 1,8-1,9 millió választópolgár áll mögötte. Az ellenzéki pártok támogatottsága nem változott az év fordulóján. Közülük továbbra is a Jobbik a legerősebb, a választókorúak 14 százalékára, nagyjából 1,1 millió főre számíthat. Az MSZP három hónapja ugyanazt a szintet hozza, 11 százalékot, 900 ezer szavazót. Az LMP és a DK ezúttal is 3-3 százalékot ér el, ez mindkettejük esetében negyedmilliós támogatói kört jelent.

Érdekesség tehát, hogy a Fidesz tábor két százaléknyi százalékpontnyi támogatót vesztett, míg a Jobbik pont ennyivel nőtt. Ráadásul nem ez az első eset, hogy ilyesmi történt. Ha valaki szeretné elolvasni az egészet, itt megteheti .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet