Három kategóriában is nyert a Weöres Sándor Színház előadása

A Soltis Lajos Színház Jövő díjat kapott, míg Ecsedi Erzsébet, aki hazajár Vas megyébe életműdíjat vehetett át a Színikritikusok díjátadóján.

Három kategóriában nyert díjat a Weöres Sándor Színház Kivilágos kivirradtig című előadása a Színikritikusok díja 2022/2023 szavazásán - adta hírül a teátrum honlapja.

A legjobb kőszínházi előadás, a legjobb rendezés, és a legjobb férfi epizódszereplő elismerést is megkapta a darab.

A Színházi Kritikusok Céhe idén 44. alkalommal, a Katona József Színházban adta át a díjat, amellyel a 2022/2023-as évad kiemelkedő színházi teljesítményeit ismerte el.

Három díjazott nevét már korábban nyilvánosságra hozta a céh. Az életműdíjat Ecsedi Erzsébet színművész, a Jövő díjat a celldömölki Soltis Lajos Színház kapta, a gyerek- és ifjúsági színházi előadások között a Gólem Színház Kócos macskaember-kölyök című produkciója bizonyult a legjobbnak.

Ecsedi Erzsébet vendégművészként szerepelt a Kőszegi Várszínházban, a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, de rendszeresen dolgozik a Soltis Lajos Színházban is.

Idén 21 színikritikus adta le a voksát, a díjátadót pedig tizennégy kategóriában hagyományosan három-három nominált várhatta. Négy jelölésből hármat díjra váltott a szombathelyi színház:

A legjobb kőszínházi előadás: Kivilágos kivirradtig Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat közös produkciója, rendező: Horváth Csaba

A legjobb rendezés: Horváth Csaba Kivilágos kivirradtig, a Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat közös produkciója

A legjobb férfi epizódszereplő: Gyulai-Zékány István Kivilágos kivirradtig, Weöres Sándor Színház – Forte Társulat

A színház beszámolójából az is kiderül, hogy a Kivilágos kivirradtig című előadás várhatóan novemberben lesz műsoron.

Mint írták, a színház nagyon büszke az elért sikerre, minden szereplőnek, alkotónak és stábtagnak szeretettel gratulálnak!

Lapunk is!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra