Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hideg aszfalton kellett térdelnie az óvodásoknak Csepregen

A polgármester egy utcát adott át, szerinte a gyerekek örömmel mentek műsort adni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem csak Szombathelyen nagy divat a szalagvágással történő avatás, hanem úgy néz ki Csepregen is. A városban felújították az Alkotmány utcát, ahol a burkolat megújítása mellett a vízelvezetőt is rendbe tették.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Az Alkotmány utcát két másik utcával együtt, 133 millió forintból, kormányzati pénzből hozták helyre. Vasárnap pedig át is adták azt, avatóbeszéddel, és az előbb már említett szalagvágással.

Vasárnap azonban a polgármester Vlasich Krisztián beszédén kívül más is történt, méghozzá ez:

Alkotmány utca átadása Csepregen
Trió TV Dunántúl Facebook-oldal

A fotón helyi óvodások vannak, akik éppen a metsző hidegben térdelnek a szintén nem túl meleg aszfalton. Jól látszik, hogy a gyerekek és a felnőttek is vastag kabátban, kesztyűben vannak, kétség kívül hideg volt vasárnap Csepregen. A polgármester mégis jópofának találta, hogy a Luca-napi műsor keretén belül a gyerekek a hideg aszfaltra térdeljenek.

Ráadásul az utcában óvoda sincs, ami esetleg indokolta volna, hogy a gyerekek az avatás részesei legyenek.

Itt azonban nem ért véget az ovisok politikai díszletnek használása. A polgármester ezen a fotón már együtt vágja velük a szalagot.

Alkotmány utca átadása Csepregen
Trió TV Dunántúl Facebook-oldal

Aligha tudnák megmondani az ovisok, hogy éppen mit és miért csinálnak. A csepregi város vezetők kiszolgáltatott helyzetben lévő gyerekekkel adják el saját sikerükén, a központi adóforintokból megvalósul beruházást.

Kerestük a csepregi polgármestert, aki azt mondta, az Alkotmány utca felújítása 30 éve húzódik, így most a város nagyon örült annak, hogy végre elkészült. A gyerekek örömmel jöttek, a szüleik örültek neki, hogy szerepelnek az utca avatóján és a pedagógusok is szívesen foglalkoztak a műsor betanításával.

Bár hideg volt, a polgármester elmondása szerint a forró teával várták az óvodásokat, és az aszfaltra is szalmát tettek, amin végül térdeltek a gyerekek.

Luca napja december 13-án van, és valóban létezik egy olyan Luca-napi népszokás, hogy a fiatal fiúk térdelve “kotyoltak” a házak tornácán, vagy a pitvarban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés