A menekültek ellen kelt hangulatot az atv.hu újságírója

Szobota Zoltán cikke szerint Körmenden rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok. Az írást hangulatkeltőnek, állításait megalapozatlannak tartja a Vas Megyei Rendőr-főkapitány.

Hogy mindenki képben legyen, elsőként idézünk az atv.hu cikkéből azoknak, akik esetleg nem olvasták:

Három nap sem telt el, és máris botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak.

Az állítások sok helyen kiverték a biztosítékot, ezért a Vas megyei Rendőr-főkapitány, dr. Tiborcz János ma rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze az ügyben. Tételesen végig vette a cikk állításait, mi is így teszünk.

Ami igaz:

 • Egy ablak valóban betört tegnap Körmenden a Rendészeti Szakközépiskola területén.
 • A rendőrség vizsgálatot indított és kiderült, hogy a cikkben leírtakkal ellentétben:

 • Az ügyeletes tiszt nem ment oda szólni a menekülteknek.
 • Senki sem látta, hogyan tört be az ablak
 • A gyerekeket nem kellett sehonnan kimenekíteni
 • Az ablakok több helyen is meg voltak repedve. Még az sem biztos, hogy az ominózus ablak szándékos rongálás miatt tört be.
 • A csarnokba nem mászott be senki, menekültek sem.
 • Botrány pedig végképp nem történt.
 • Tiborcz János szavai szerint a cikk hangulatkeltésre alkalmas és a benne megfogalmazott állítások megalapozatlanok.

  A rendőrség egyébként ismeretlen tettes ellen eljárást indított, az ügyben több szülőt tanúként hallgatott meg. A főkapitány nem tud arról, hogy a – talán meg sem történt incidens miatt – bármilyen sportfoglalkozás elmaradna a jövőben.

  Tiborcz kiemelte: járőrt állítanak a kerítés mellé, hogy ezzel is növeljék az emberek biztonságérzetét. Ezen kívül kamerát szerelnek a sportcsarnoknak arra a falára, amelyik szomszédos a menekülttáborral.

  Az atv.hu-s cikk szerzője, Szobota Zoltán egyébként a Hit Gyülekezetének megbízott szóvivőjeként dolgozott és rendszeresen publikált az egyház Hetek című lapjában is.

  A kitört ablak a körmendi Rendészeti Szakközépiskolában
  Police.hu

  Így érkeztek meg az első menekültek Körmendre:

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Orbán Viktor is felült a rémhíreknek

  A miniszterelnök azonnali intézkedésre kérte a belügyminisztert a körmendi ügyben.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet