A nap, amikor egy tudósításban hirtelen benne lesz az ember egész élete

Komondi Gábor, a Nyugat.hu szerkesztője mondja el, miért is jó egy független lapnál dolgozni – Légy része az igazságnak, és támogasd a Nyugat.hu-t.

Hosszú volt ez az év, pedig még rengeteg hátra is van belőle. Ki tudja milyen történésekkel, amelyek a napi gondokat okozzák, hogy a felgyorsult és hamisságokkal teli világból mi az, amit az olvasó elé lehet tárni, mint igazat.

Itt tudsz támogatni minket: Tégy az igazságért!

Ezek a hírszerkesztés nehézségei, amivel napról napra meg kell küzdeni, mert az olvasó is láthatja azt az információözönt, ami minket körülvesz és eláraszt.

Nem könnyű megtalálni a megfelelő szűrőt, amelyen a hamisságok fönn akadnak, de ez a szerkesztő baja és nyomora. Vannak azonban olyan munkák, interjú készítése vagy egy tudósítás megírása, ahol mindez félre rakható, ahol és amikor az újságcsináló ember egy kicsit elengedheti magát, mert a zavaró dolgok máshová, kívülre kerülnek.

Minden sok dolog mellett ezért jut eszembe visszagondolva a történtekre - ha csak egyet kell kiemelni - a tudósítás, amit a Sportház (Sportpalota) szülinapi ünnepségéről írhattam Hatvanéves a szombathelyi Agora MSH – született: „Sportpalota” 2023. October 01. 06:45 .

Ott ugyanis az a könnyűség ért, hogy jegyzetelni sem kellett, mert elég volt végig gondolni a saját életemet, és máris jött a mesélnivaló.

Voltak még más örömök is, például, amikor kiderült a Falco edzőjével, Milos Konakovval készített interjú „A filozófia maradt, minden meccset meg akarunk nyerni” – mondja Milos Konakov, a Falco vezetőedzője 2023. September 11. 19:58 közben, hogy ugyanúgy látjuk a csapat erényeit és gondjait.

De sok mást is lehetne még mesélni, amire hely nincs, hiába tűnik úgy, hogy az internet világa végtelen. Nem. Meg kell látni ebben is és ennek is a korlátait, és már megint ott vagyunk a hírszerkesztés gondjainál, de az olvasó nem erre kíváncsi, csakis az eredményre.

Komondi Gábor
Mészáros D. Zsolt

Ha szeretnétek, hogy jövőre még több izgalmas témát és hírt dolgozhassak fel, akkor támogassátok a Nyugat.hu-t.

Ebben akarunk egyre jobbak lenni. Ez pedig már a közös ügyünk.

Légy része az igazságnak! Ezzel a mottóval, 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, hogy egy új, oknyomozással foglalkozó kolléga bérét részben fedezni tudjuk belőle.

Itt tudsz támogatni minket: Tégy az igazságért! Nekünk minden forint számít!

Itt tudhatsz Légy része az igazságnak! Megmutatjuk, mi van a színfalak mögött! 2023. November 27. 19:00 meg többet a kampányunkról!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu