A Pentagon szerint az oroszok megint félrevezetik a világot, most a kijevi elvonulással

Arra számítanak, hogy egy nagyobb offenzíva indul Ukrajna más területei ellen.

"Úgy véljük, hogy ez egy átcsoportosítás, nem pedig valódi visszavonulás, és mindannyiunknak arra kell felkészülnünk, hogy egy nagyobb offenzíva indulhat meg Ukrajna más területei ellen" – mondta John F. Kirby, a Pentagon sajtótitkára a hvg.hu beszámolója szerint. Várakozásaik szerint az oroszok most a keleti hadszíntérre fognak összpontosítani, miután északon megrekedtek, és a déli támadásuk kifulladt.

Úgy vélekedett, hogy a Kreml valódi szándéka a demokratikusan megválasztott kormány megdöntése és Ukrajna nagy részeinek megszállása vagy annektálása volt. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy Oroszország nem érte el azt a célját, hogy elfoglalja Kijevet, elbukott azon célkitűzésében, hogy leigázza Ukrajnát.

Hozzátette, hogy azon orosz ígéretek ellenére, hogy kivonulnak Kijevből, Kirby szerint a város nem tekinthető biztonságosnak, továbbra is veszélyben van a folyamatos orosz agresszió miatt. Túl korai lenne megítélni, hogy milyen lépésekre képes még a Kreml - tette még hozzá.

A brit védelmi minisztérium napi hírszerzési jelentése szerint is szinte biztosan megbukott az az orosz terv, amely szerint bekerítették volna Kijevet. Úgy látják, az oroszok nem tudták áttörni az ukránok védelmét, elfogadták ezt a helyzetet és jelentősen csökkentik a katonai tevékenységet Kijev térségében.

Úgy látják, hogy Oroszország most északról a donyecki és a luhanszki régióba csoportosítja át az erőit az ottani offenzíva megerősítésére - írja a lap .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet