Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mire figyeljünk, ha babakocsit választunk?

Az ideális babakocsi megtalálása érdekében figyelmet kell fordítanunk a kiválasztásra. Mindenki számára tökéletes kocsi nem létezik, hiszen az igények egészen különbözők lehetnek, némi odafigyeléssel azonban könnyedén megtalálhatjuk a számunkra legjobb megoldást. A lehetőségeinket elsősorban a babakocsira szánt összeg fogja meghatározni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem túlzás azt állítani, hogy árak tekintetében a határ a csillagos ég, azonban szép számmal találhatunk megfizethető árkategóriába tartozó ajánlatot is. Az eMAG kínálatában több száz olyan babakocsi közül válogathatunk, amely nem kerül egy teljes vagyonba, mégis tökéletes szolgálatot tehet számunkra.

Kockakő, töredezett vagy tükörsima járda?

Budapesten és vidéken egyaránt előfordulnak olyan járdaszakaszok, amelyek cseppet sem kedveznek a babakocsis közlekedésnek. Minél rázósabb utakon kell közlekednünk, annál nagyobb szerephez jut a kerékméret. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a nagyméretű kerekek jobb szolgálatot tesznek ilyen esetekben; elnyelik a rezgéseket, ami kényelmesebb utazást tesz lehetővé a baba számára, ráadásul a nagyobb kerekek általában strapabíróbbak is.

Ha parkokban és erdős szakaszokon is rendszeresen közlekednénk, mindenképpen érdemes előnyben részesíteni a nagyobb kerekekkel szerelt kocsikat. Három- és négykerekű változatokkal is találkozunk. A háromkerekűek jobb manőverezési lehetőséget biztosítanak, azonban kevésbé stabilak.

Legyen állítható!

Szerencsére ma már a legtöbb babakocsi állítható tolókarral rendelkezik, így könnyedén megválaszthatjuk a testmagasságunknak és alkatunknak megfelelő beállításokat. A fix tolókarokkal rendelkező kocsik átlagos testfelépítés esetén használhatók kényelmesen; akár alacsonyabbak, akár magasabbak vagyunk ennél, szinte biztos, hogy bánni fogjuk a választást…

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a babakocsik akár jelentős önsúllyal rendelkezhetnek, amely mozgatása hosszútávon igencsak fárasztó. Ha törékeny testfelépítéssel rendelkezünk, válasszuk inkább a könnyebb kialakítással rendelkező változatokat… Biztosak lehetünk benne, hogy használat során megannyi holmi kerül még a kocsiba, aminek a súlyát a babával együtt mozgatni kell…

Tehát kell egy jó tároló…

A jobb babakocsik gyakran nagyméretű rekeszes és fiókos tárolóval rendelkeznek, ahol szinte mindennek megvan a helye. A használat során rá fogunk jönni, mennyire fontos a megfelelő tároló, így ezt a tulajdonságot érdemes kiemelten kezelni babakocsi-választás előtt.

Ezekre is kiemelt figyelmet kell fordítanunk

Akármikor születik a baba, biztosak lehetünk benne, hogy minden évszakban szükségünk lesz a kocsira. A babakocsi legyen vízálló, hőálló és szellőzzön megfelelően! Nyaranta a tűző naptól, telente a metsző hidegtől kell védenünk a babánkat. Egy minőségi babakocsi nagy segítség ebben.

A biztonságra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk.

A babakocsik esetében ez a megfelelő félrendszert jelenti. Nem foghatjuk állandóan a tolókart; óhatatlanul is elengedjük néhányszor, hacsak egy-egy pillanatra is… A baba biztonsága érdekében rögzítenünk kell a kocsi hátsó kerekeit.

Fontos tudni, hogy csakis a dönthető támlával rendelkező kocsi lehet kényelmes a baba számára. A baba hozzávetőlegesen 6-9 hónapos koráig fekszik, így számára az ülőhelyzet teljesen természetellenes lenne. Minél több fokozat áll rendelkezésre, annál könnyebben megválaszthatjuk a baba számára kényelmes pozíciót.

Ritkán esik szó a babakocsi takarításáról, pedig érdemes olyat választani, amit könnyedén tisztíthatunk. Ezeregyféleképpen össze lehet koszolni egy babakocsit, és egészen biztosak lehetünk abban, hogy sikerülni is fog… Minél egyszerűbb a kocsi tisztítása, annál kevesebb bosszúságot okoz majd ez a művelet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra