A szőlőlé ezernyi íze.
Ezzel a címmel számoltunk be egy éve Borfalu a Fő téren – A szőlőlé ezernyi íze 2008. May 31. 12:42 a Borfalu c. rendezvénysorozat szombathelyi bemutatkozásáról. A dolgok lényege, hogy a szervezők a kulturált borfogyasztást kívánják népszerűsíteni, hiszen a jóféle magyar bor elsősorban a kulináris élvezetek gyarapítására szolgál. Mindezt ízben és látványban harmonizáló étkek falatozgatása mellett, és a színes kulturális programokból is szemezgetve.Vitathatatlan, hogy tavaly sikert hozott a rendezvény, így nem kell csodálkozni, hogy az idén is kinyitnak a pavilonok. Ahol most kedvezményes áron kóstolgathatjuk a jellegzetes tájborokat, a szervezők ígérete szerint az idén a tavalyinál jóval több borfaluból hozzák el termékeiket a borászok.
A rendezvény kapcsolódik a Magyar Turizmus Zrt. felhívásához, amely az idei évet a Csillagászat és a kulturális turizmus jegyének szenteli, ezért is kapnak fellépési lehetőséget a helyi kulturális csoportok.
A pavilonok pénteken, május 22-én délben nyitnak, igaz, a hivatalos megnyitó – Ipkovich György polgármester köszöntőjével – csak délután ötkor lesz, de addigra már kellően emelkedett állapotba kerülhetünk. A kulturális programban – a szombathelyi csoportok műsora mellett - válogathatunk például operettműsorból, a Boogie-Woogie Trióval, a Transform Air’s funky zenéjével, a The Sweet Horne rock and rolljával. A felsorolás nem teljes, hiszen a színpadon megjelennek a helyi kulturális csoportok is.
A végére pedig a gyakorlati tudnivalókat: a borkóstoláshoz szükség van az emblémázott, üveg kóstolópohárra, amely 300 forintért megvásárolható a kiállító borászoknál illetve az információs pultnál. A pavilonok pénteken, szombaton és vasárnap lesznek nyitva, déli 12 órától éjfélig.
A részletesebb progamért kattintsanak programajánló rovatunkra, előtte azonban kedvcsinálónak kukkantsanak bele a tavalyi Borfaluról készült képgalériánkba.