Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csúcsrajáratott, futurisztikus csarnokavatón jártunk az új EPCOS-ban

Ahol azt is megtudtuk Hende Csabától, hogy Szombathelyen nincs munkanélküliség. De ne politizáljunk, mert ezzel a beruházással tényleg mindenki jól járt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 • A szombathelyi EPCOS 20 éves történetének legnagyobb volumenű fejlesztésén van túl.
 • 20 százalék árbevétel-növekedésre számítanak a következő három évben
 • Több mint 200 új munkahely jön létre Szombathelyen 2017-ig
 • 14 ezer négyzetméternyi új termékfejlesztési, gyártási és irodai területet adtak ma át
 • Szombathely belvárosa felszabadult az ipari termelés alól - ott lesz a mérnökképzés telephelye
 • Az „okos autós alkalmazásokhoz” fejlesztenek itt elektronikai alkatrészeket
 • Avató ünnepség az EPCOS-ban
  Avatás: ON
  Bonyhádi Zoltán

  A lényeg tehát, ma délelőtt átadták a TDK csoport egyik európai autóelektronikai alkatrészgyártó központját Szombathelyen. Tíz és fél milliárd forintból bővült az EPCOS a szombathelyi ipartelepen, a Csaba utcában, Elcihelődik az EPCOS - nagy tervei vannak a városnak 2014. February 18. 15:52 miután a cég kiköltöztette termelését a belvárosból (tudják, a volt REMIX telephelyéről).

  A szlogen: A jövő okos autói Szombathelyről indulnak

  A közel tíz és fél milliárdos beruházás még 2013-ban startolt el, és három éven át zajlott. Ennek köszönhetően, hallhattuk a futurisztikus csarnokavatón, a jövőben a szombathelyi EPCOS olyan „okos autós alkalmazásokhoz” fejleszt és gyárt elektronikai alkatrészeket, mint például a teljes kulcs nélküli nyitás és indítás, automatikus távolsági fényvezérlő, optikai parkolást segítő rendszerek, sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek vagy a különféle táblafelismerők.

  Nem semmi átadón kaptunk információkat

  Az átadáson egy méreteiben Magyarországon egyedülálló hologramos 3D vetítésben mutatták be az új szombathelyi termékeket és azok okos autós felhasználási területeit. Ráadásként pedig a klasszikus szalagátvágás helyett Joachim Zichlarz (EPCOS AG CEO), Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Norbert Hess, az EPCOS AG igazgatótanács tagja beindította az időgépet, vele az új EPCOS- időszámítást.

  Avató ünnepség az EPCOS-ban
  Takács Balázs rövid köszöntője közben
  Bonyhádi Zoltán

  Ez az a beruházás, fogalmazott Hende Csaba, honvédelmi miniszter és országgyűlési képviselő is, amelynek csak nyertesei vannak. Egyrészt nyer a TDK egy szuper új, bővítésre és további innovációra alkalmas telephelyet, amelyhez az önkormányzat 3 milliárd forintnyi adókedvezményt adott. Másrészt a város is nyert 200 új minőségi munkahelyet, és jutányos áron megvásárolhatott egy értékes belvárosi ingatlant Megmutatjuk, milyen lesz Szombathely új, egyetemi városrésze 2014. December 19. 15:48 , amivel fellélegezhet a volt Remix környéke. És ahol beindíthatják az új szombathelyi mérnökképzést.

  Szombathelyen nincs munkanélküliség

  Hende Csabától azt is megtudtuk, hogy személyesen kötődik ehhez a gyárhoz, a volt telephelyhez, hiszen a nagymamája a volt REMIX alkalmazásában állt. Valamint azt is, hogy Szombathelyen nincs munkanélküliség, sőt a "minőségi" munkaerőből még hiány is mutatkozik.

  Avató ünnepség az EPCOS-ban
  Hende Csaba nagymamája dolgozott az EPCOS előző telephelyén
  Bonyhádi Zoltán

  Mintha egy más bolygóra csöppentünk volna

  Az avató közben hihetetlen technológia parádét vonultatott fel az EPCOS, mintha egy más bolygóra csöppentünk volna. A 3D-s óráskivetítőn a Totalcar stábja tesztelte az új, az EPCOS-ban legyártott okosautós technológiai újításokat, az élő konferanszié pedig a Forma 1-es közvetítésekből ismert Szujó Zoltán volt.

  Avató ünnepség az EPCOS-ban
  Szuper látványos bemutatót kaptunk a nyakunkba
  Bonyhádi Zoltán

  A fogadáson pedig a gasztronómia egészen újszerű ágával barátkozhattunk: minipoharakban kínálták a polipos-sárgadinnyés, ikrás, fügés, lazackrémes, bélszínes csokiba forgatott májpástétomos kikanalazható falatkákat. Csak ámultunk és bámultunk!

  Azt is újra megmutatjuk, milyen lesz Szombathely új, egyetemi városrésze

  Ilyen lesz, ha teljesen elkészül
  Nyugat.hu
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Kapcsolódó cikkeink

  Elcihelődik az EPCOS - nagy tervei vannak a városnak

  Jövő tavasszal teljesen átköltözik a Csaba úti telephelyre az EPCOS, persze előtte fejlesztenek is. Három éven belül 220 új munkahelyet ígér a 10,5 milliárdos bővítés.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés
  Hirdetés
  Tovább az oldalra