Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy millió euróval támogatja Budapestet Soros György a koronavírus elleni harcban

Jól emlékszik, hogy milyen nehéz időkben a magyar fővárosban élni, ezért akar most segíteni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után. A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között. A szülővárosom lakói iránti szolidaritás jegyében az általam alapított Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoznak Budapestnek a példátlan vészhelyzetben” – áll Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítványok közleményében.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Soros még arról is ír, hogy bár mindenkit fenyeget a járvány, a hajléktalanok és az idősotthonokban élők különösen veszélyben vannak, hiszen sok köztük az időskorú és az életkörülményeik is kiszolgáltatottabbá teszik őket. Ráadásul úgy gondolja, hogy egyre többen válhatnak hajléktalanná, hiszen a jelenlegi helyzet miatt sokan munka nélkül maradhatnak.

Közleményében azt is írta, hogy a járvány miatt az önkormányzatok most még nehezebb helyzetbe kerültek, hiszen amúgy is szűkös keretből kell gazdálkodniuk, de most óriási szociális problémákkal is meg kell birkózniuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés