Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy rakás díjat nyert a szombathelyi gépészcsapat egy budapesti versenyen

Jókor jött az ELTE-siker.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 2020. október 20-21. között rendezett Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjai versenyről az előkelő II. helyezéssel és három különdíjjal érhettek haza a szombathelyi gépészmérnök-hallgatók – közölte lapunkkal az ELTE Informatikai Karának Savaria Műszaki Intézete.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Idén is az őszi Automotive Hungary kiállítás keretében rendezték meg a kétnapos Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyt a budapesti Hungexpo területén. A verseny az eddigiektől eltérően ezúttal részben online, részben személyesen zajlott.

ELTE - Informatikai Kar, Savaria Műszaki Intézet

Azok a vállalatok, amelyek nem jelentek meg személyesen a helyszínen, úgynevezett előfeladatokat küldtek szeptember végétől fogva a csapatok számára. Ennek köszönhetően a szokásossal ellentétben nem hat-hét, hanem összesen tíz előfeladat várta, hogy a versenyzők minél jobban és ötletesebben megoldják őket, majd mind írásban, mind szóban prezentálják a megoldásukat. Sebestyén László, a csapat vezetőjének elmondása szerint idén voltak a legnehezebb és legkomplexebb előfeladatok a verseny során, ezért taktikusan kellett gondolkodniuk: miután átbeszélték két-háromfős kiscsoportban, hogy mit is kell csinálni az adott feladat során, kikérték róla a hazai vállalatok – elsősorban a duális partnercégeink – véleményét.

ELTE - Informatikai Kar, Savaria Műszaki Intézet

Az előfeladatokat illetően a csapatoknak egyebek mellett tervezniük kellett olyan 3D nyomtatott, 22. századinak kinéző matchbox autót, amely 304 centimétert tesz meg úgy, hogy csak egy, nem 3D nyomtatott segédanyag volt felhasználható hozzá, vagy például tervezniük kellett egy minél élethűbb és reprodukálhatóbb műnövényt, amelyről aztán szimulációt is készítettek a csapatok, ahogyan egy kobot átpakolja a tervezett műnövényt egyik helyről a másikra.

ELTE - Informatikai Kar, Savaria Műszaki Intézet

A szombathelyi gépészmérnök-hallgatók csapata idén 15 fővel képviseltette magát a helyszíni versenyen; a csapatban első- és másodévesek számára is fontos szerepet szántak, hogy az újoncok belekóstolhassanak a Techtogether verseny világába, ezáltal biztosítani tudják a Szombathelyi Gépészek sikeres utánpótlását.

ELTE - Informatikai Kar, Savaria Műszaki Intézet

A különdíjak egy része online, másik része személyesen került átadásra. A szombathelyi csapat a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. bronzszínű különdíja mellett a Kvalix Automatika Kft. különdíját is kiérdemelte. A legtöbb vállalat képviselője egyébként kiemelte, hogy szoros versenyben döntöttek a különdíjakról, és szinte minden csapat magas színvonalon teljesítette a feladatokat, ezért különösen szép eredmény, hogy a Szombathelyi Gépészek – StudentTechLab csapat három különdíjat is bezsebelhetett.

ELTE - Informatikai Kar, Savaria Műszaki Intézet

Az összesített II. helyezésért járó 150 ezer forintos díjról szóló csekket Dr. Takács János, a GTE elnöke, egyetemi oktató és a Techtogether verseny zsűrijének elnöke adta át a csapatnak.

Nyugat-kiegészítés - Jókor jöttek a díjak

A szombathelyi gépészek sikeres szereplése azért is figyelemre méltó, mert volt egy rövid időszak, amikor jókora kérdőjelek voltak a képzés körül.

Az utóbbi időben ugyanakkor a hírek arról szóltak, hogy rendeződtek a dogok.

A régió 13 nagyvállalata, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetése október elején közösen írta alá azt a közös közleményt Jó hír a hétvégére és a jövőre - Úgy tűnik, marad a gépészmérnökképzés Szombathelyen October 02. 14:11 , amely szerint Szombathelyen közép- és hosszú távon is szükség van a duális gépészmérnökképzésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés