Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Kutyaszaros aknamező lett a Derkovits-városrész kis erdejéből”

Szombathelyről elszármazott olvasónk csodálkozott rá az erdőre.

„Boldogult úrfikorunkban” sorozatunk Boldogult úrfikorunkban (8.) - Kőszegi utca 1. 2020. March 28. 19:40 inspirálta Szombathelyről elszármazott, de gyakran visszalátogató olvasónkat az alábbi levél megírására és a fotók elkészítésére. A levél:

Egy viszonylag érintetlen területünk van kicsiny városunkban, mely „kis erdő” néven rögzült be sokunk tudatába a Derkovits-lakótelepen.

Kis erdőn a Derkovits-lakótelep mellett
Olvasó

Mivel messze kerültem innen, gondoltam, megmutatom gyermekeimnek, hol töltöttem csintalan fiatalságom, amikor még nem voltak csodakütyük.

Egy szép nagy terület, tele fákkal. Családok, fél napokat is lent töltöttek. Voltak pingpong asztalok, ahol mentek a versenyek. Igaz betonból voltak, de senkit nem gátolt meg abban, hogy családok egymás között versenyezzenek. Igazán hangulatos volt az apa-gyermek páros, de természetesen a felnőttek csatája igazi élmény volt.

Kis erdőn a Derkovits-lakótelep mellett
Olvasó

Nem unatkoztunk mi se, pillangókat gyűjtöttünk, autóversenyt csináltunk a domboldalon, bújócskáztunk, fociztunk. Vajon hányan tanultunk meg biciklizni azon a kis aszfaltozott szakaszon? Sok időt töltöttünk ott gondtalanul. Azok a gesztenyefák....

Kis erdőn a Derkovits-lakótelep mellett
Olvasó

A hely most is megvan, igaz pár dolog hiányzik.

De vajon mi van ott most?

A kutyák átvették a területet, most ők játszanak ott. Nem zavar a kutya és semmilyen állat, mivel szeretem őket. Ami jobban zavar, hogy két lépést nem lehet tenni anélkül, hogy ürülékbe lépjünk. A négyemeletes és a tízemeletes közötti kis rész gyakorlatilag, mint egy aknamező, úgy néz ki.

Kis erdőn a Derkovits-lakótelep mellett
Olvasó

Persze, van kijelölve futtató, de ott nem lehetett látni senkit. Mellette persze rohangálnak a kutyák póráz nélkül. Nem gyerekbarát hely egyáltalán. Meg se próbálják megfogni a kutyát, ha látják szalad a gyerek felé.

Nem értem, hogy miért nem vállalják az állattartással együtt járó kötelességet. Egy 10 év körüli kislány olyan szépen össze szedte a maradékot, míg a felnőttek szépen mennek tovább. Le a kalappal a szülei előtt.

Kis erdőn a Derkovits-lakótelep mellett
Olvasó

Pár fiatal bandázott egy padon, még ők is zacskóba gyűjtötték a dobozokat. Ha vállaltatok kutyát, tessék felvállalni az utánuk járó feladatokat is!

Még mindig szép hely, de nem kutyafuttató terület!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra