Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ezért tarolták le a Perint árterét

Apokaliptikus állapotok uralkodnak a díszfaiskola mögött.

Olvasónk jelezte nekünk, hogy a Körmendi úti díszfaiskola és a Perint közötti árterületen rengeteg fát döntöttek ki. Mint megtudtuk, ezen a területen rengeteg madár fészkelt, otthonukat azonban pont a költési időszakban tarolták le.

A kivágott fák többsége teljesen egészséges volt, ám a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság illetései elmondták, hogy a felázott talaj miatt a teljesen egészséges fák is többször kidőltek.

Fákat vágtak ki a Perint árterében Szombathely mellett
Fákat vágtak ki a Perint árterében Szombathely mellett
Mészáros Zsolt

Az utóbbi években rendszeresen visszatérő problémát okoztak a Perint patak Szombathely, Acsádi Ignác utcánál lévő híd és a balogunyomi vasúti híd közötti szakaszán a mederbe dőlt fák. A kialakult torlaszok miatt a víz helyenként kimosta a partot, s a partban jelentkezett rongálódás már a szomszédos ingatlanokat is érintette.

Ezen a szakaszon évek óta nem volt fakitermelés, így a nagyvízi mederben lévő faállomány magassága már elérte a 20-30 métert is. Az idős, elpusztult faegyedeken kívül a felázott talaj és a beköltözött hódok tevékenysége miatt az egészséges fák is rendszeresen kidőltek.

Arra kérdésre, hogy miért pont most álltak neki a munkának azt a választ kaptuk, hogy a csapadékos időjárás miatt korábban nem tudták elkezdeni.

A korábbi években a kitermelést sikerült vegetációs és költési időszakon kívül elvégezni, azonban az elmúlt évben a csapadékos időjárás következtében ezen a szakaszon a munkát meg sem lehetett kezdeni. Az idei, szintén csapadékos első félévben sem volt a terület járható, ezért kényszerültünk arra, hogy a kitermelést most, a szárazabb nyári időszakban végezzük el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra