Fejhallgatóval sztrájkolnak a szombathelyi Hefelében a tanárok

Két oktató nem veszi majd fel a munkát március 16-án, csütörtökön.

Kétnapos sztrájkba kezdenek a Vas Megyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola oktatói, írja lapunkhoz eljuttatott közleményében az iskola sztrájkbizottsága.

Mint kiderült, "a januárig csak 2 órában tartható sztrájkjaikkal eddig is mutatták a szolidaritást, most már ők is kérik. Diákjaiktól, szüleiktől, a helyettesítő kollégáktól, a közvetlen munkaadótól (VMSZC-től), a magyar közoktatással okkal elégedetlen, egyre szélesebb tömegektől és a szolidáris szakszervezetektől."

Közölték, a munkabeszüntetés március 16-án, csütörtökön indul, ekkor két tanár nem veszi majd fel a munkát, egyikük viszont másnap, 17-én is folytatja az akciót. Hozzátették, "a sztrájk idejét látható és elérhető helyeken töltik az iskolában, de tanártól meglepő módon: fejhallgatóval."

Mint írják, ezzel az a céljuk, hogy tükrözzék, "a sztrájk alatt éppúgy nem értik és nem támogatják az együttműködést elváró iskolai környezetüket, mint ahogy a szakképzést és együttesen a magyar közoktatást jobbítani akaró tiltakozókat évek óta nem értik és nem támogatják eléggé a döntéshozó legfelső vezetők, akiknek meg ez a feladatuk."

A sztrájkolók sérelmezik a kiugró magyar áremelkedésekkel szemben 3 év alatt csak idén először kapott-, csekély 10% arányú béremelést. És nem tartják elég megbecsülésnek ennek másik felét sem, ami zavarba ejtő módon, valamiért mintha az Európai Uniónál kerülne „számfejtésre”, de egyre csak várakozik. És közben tudják, hogy a sztrájkban levont bérük mégis csak a szakképzésben hasznosul

- foglamaztak lapunkohz küldött közleményükben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet