Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Fejhallgatóval sztrájkolnak a szombathelyi Hefelében a tanárok

Két oktató nem veszi majd fel a munkát március 16-án, csütörtökön.

Kétnapos sztrájkba kezdenek a Vas Megyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola oktatói, írja lapunkhoz eljuttatott közleményében az iskola sztrájkbizottsága.

Mint kiderült, "a januárig csak 2 órában tartható sztrájkjaikkal eddig is mutatták a szolidaritást, most már ők is kérik. Diákjaiktól, szüleiktől, a helyettesítő kollégáktól, a közvetlen munkaadótól (VMSZC-től), a magyar közoktatással okkal elégedetlen, egyre szélesebb tömegektől és a szolidáris szakszervezetektől."

Közölték, a munkabeszüntetés március 16-án , csütörtökön indul, ekkor két tanár nem veszi majd fel a munkát, egyikük viszont másnap, 17-én is folytatja az akciót. Hozzátették, "a sztrájk idejét látható és elérhető helyeken töltik az iskolában, de tanártól meglepő módon: fejhallgatóval."

Mint írják, ezzel az a céljuk, hogy tükrözzék, "a sztrájk alatt éppúgy nem értik és nem támogatják az együttműködést elváró iskolai környezetüket, mint ahogy a szakképzést és együttesen a magyar közoktatást jobbítani akaró tiltakozókat évek óta nem értik és nem támogatják eléggé a döntéshozó legfelső vezetők, akiknek meg ez a feladatuk."

A sztrájkolók sérelmezik a kiugró magyar áremelkedésekkel szemben 3 év alatt csak idén először kapott-, csekély 10% arányú béremelést. És nem tartják elég megbecsülésnek ennek másik felét sem, ami zavarba ejtő módon, valamiért mintha az Európai Uniónál kerülne „számfejtésre”, de egyre csak várakozik. És közben tudják, hogy a sztrájkban levont bérük mégis csak a szakképzésben hasznosul

- foglamaztak lapunkohz küldött közleményükben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra