Hat helyen lesz vasárnap időközi választás Vas megyében

Négy községben polgármestert, két városban pedig önkormányzati képviselőt választanak.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Újra ringbe száll a Momentum korábbi Vas megyei képviselőjelöltje 2022. May 17. 19:03 májusban, Kőszegen, Sárváron és még egy sor vasi településen lesz időközi önkormányzati választás a közeljövőben. Június 26-án Kőszegen, Sárváron, Telekesen, Porpácon, Bozsokon és Kemeneskápolnán is új polgármestert választanak. Bozsokon haláleset, Porpácon lemondás miatt. Kemeneskápolnán viszont érdekes helyzet állt elő, szavazategyenlőség miatt kellett új választást kiírni.

Kemeneskápolnán 2020-ban feloszlatta magát a képviselő-testület, az időközi választáson pedig szavazategyenlőség alakult ki, így meg kell ismételni a voksolást, amelyre a koronavírus-járvány miatt csak most nyílt lehetőség.

Balás Endre, a helyi választási iroda vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy vasárnap csak egy jelöltre szavazhat majd a 99 választópolgár, a független Csekéné Hóbor Kornélia Ilonára, aki 2019 óta vezeti a községet.

Telekesen négy független jelölt indul az időközi polgármester-választáson: Ferencz Csabáné, Kálmán István, Koller Ferencné és Osvald Zoltán – közölte Babos-Szőllősy Gabriella aljegyző, aki hozzátette: a választói névjegyzéken 408-an szerepelnek.

Bozsokon az előző polgármester, Darabos Béla (független) tavaly áprilisban bekövetkezett halála miatt kell időközi választást tartani. A polgármesteri tisztségért egyetlen jelölt indul, a független Banga Anikó. A választói névjegyzéken 305-en szerepelnek – ismertette az MTI-vel Zalán Gábor körjegyző.

Porpácon négy független jelölt – Kutasi Krisztián, Süle Ernő, Schimmerné Schweiger Katalin és Borbély Balázs – közül választhatnak polgármestert vasárnap – tájékoztatott Erdős Katalin, a helyi választási iroda helyettes vezetője.

Kőszegen egy helyi képviselő, Kiss Zoltán (Fidesz-KDNP) lemondása miatt kell időközi önkormányzati képviselő-választást tartani – közölte Zalán Gábor. Csíki István a Fidesz-KDNP, Bányai-Németh Gábor a Momentum Mozgalom, Giczy János pedig a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként indul a választáson. A választói névjegyzékben 1234-en szerepelnek.

Sárváron két szavazókörben 1535-en adhatják le voksukat, Németh Róbert a Fidesz-KDNP színeiben, Farkas János pedig függetlenként indul a képviselőségért. Azért kellett kiírni a választást, mert a korábbi képviselő, Szabó Gyula (Fidesz-KDNP) elhunyt – ismertette Erdős Katalin.

De ezzel még nem zárult le a sor. Július 17-én ugyanis Kondorfán tartanak időközi választást, ahol új polgármestert és új képviselő-testületet is választanak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet