Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétezer autóst büntetését törölték Felsőőr mellett

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszaigényelheti a befizetett büntetést a járási hivataltól az a közel kétezer autós, akit novemberben a Felsőőr melletti Gyepűfüzes (Kohfidisch) területén gyorshajtáson ért a a traffipax Ausztriában. Az ok egy hiányzó közlekedési tábla - írja az orf.at-ra hivatkozva az Autoszektor.

Forrás: orf.at
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Hosszú ideje tart már a felsőőri járásban található település főutcájának felújítása. Az építési területet 30 kilométeres sebességkorlátozó táblákkal is biztosították, novemberben pedig egy radart is felállítottak a rendőrök, amely az autók sebességét mérte. Közel kétezer esetben észlelt gyorshajtást a traffipax.

Egy jogban jártas autós azután panaszt tett a büntetése ellen, a vizsgálat során pedig kiderült: a bírságok érvénytelenek. Az út mellett a sebességkorlátozás kezdetét és végét is fel kell tüntetni, ebben az esetben viszont a 30-as övezet végét jelző tábla hiányzott. Mivel pedig a sebességkorlátozás nem volt szabályos, a kiszabott büntetések érvénytelenek, közölte Helmuth Nemeth, Felsőőr járás elöljárója.

Azok az autósok, akik már befizették a büntetésüket, visszakapják a pénzt. Ehhez a járási hivatalnál kell jelentkezniük, meg kell adniuk a nevüket és a kiküldött határozat számát. Azoknak pedig, akik még nem fizettek, a hivatal elengedi a bírságot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés