Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ingyenes KRESZ-vizsga a kispapáknak, újra 13. havi nyugdíj

Novák Katalin mai ígéretei.

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecíliát Novák Katalin családügyi államtitkár helyettesítette, s ha már ott járt, megköszönte a családok eddigi, 66 napos kitartását. "Nem értük el a célt, hogy Magyarország családbarát ország legyen, de közel vagyunk hozzá. A családbarát politika, gondolkodás, kormányzás nem csak azt jelenti, hogy a fiatalok annyi gyermeket vállalhatnak, amennyit szeretnének, hanem azt is, hogy a generációk közötti élet is egyre jobb legyen, ezért vezetjük vissza a 13. havi nyugdíjat" - fejtegette az erőforrástárca államtitkára.

Bejelentette: bővítik a 13. havi nyugdíjra jogosultak körét, 150 ezerrel lesznek többen, és nem lesz felső összegplafonja ennek az ellátási formának. Közölte azt is, hogy a veszélyhelyzeti időszakra nem számítják majd máshogy az ellátási jogosultságot, illetve a családügyi kedvezmények sem csorbulnak a veszélyhelyzetben keletkező nehézségek miatt, a számítási mód mindenben olyan lesz, mint a járvány előtti helyzetben volt.

A kismamáknak, kispapáknak ingyenes KRESZ-tanfolyam, KRESZ-vizsga és nyelvvizsgázás is lesz. "Egy középfokú nyelvvizsga megszerzését támogatjuk" - egészítette ki. Döntés született arról, hogy a napközis nyári táborokat engedélyezik, és hamarosan szabályozás születik arról, hogy milyen módon engedélyezik a nyári táborokat, de a lényeg, hogy azok szervezését lehet folytatni, "nyári táborok lesznek" - szögezte le.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra