Két alapítótag távozik a Weöres Sándor Színháztól

Vlahovics Edit és Endrődy Krisztián is megkapták korábban a színház legrangosabb elismerését.

Lapunk információi szerint a Weöres Sándor Színház két „őstagja”, Endrődy Krisztián és Vlahovics Edit is távozik nyáron a társulattól.

Információinkat Endrődy Krisztián is megerősítette.

A két tag távozásának okai egyelőre nem nyilvánosak, és arról Endrődy sem akart részleteket közölni, az azonban feltételezhető, hogy köze van a Weöres Sándor Színház 2020-as igazgatóválasztásához, Egy belső és egy külső pályázó van a szombathelyi színház igazgatói posztjára 2020. September 16. 12:29 amely látszólag simán lement, de a társulatot mégis alaposan felbolygatta.

A szombathelyi születésű Endrődy Krisztián alapítótagja volt a 2000-ben létrejött Szombathelyi Színházbarátok Egyesületének, amely 2006-ban létrehozta a Kamara Savariát. 2007, azaz alapítása óta tagja a Weöres Sándor Színháznak. 2016-ban Holdbeli Csónakos-díjat kapott.

Endrődy Krisztián
Mészáros Zsolt/wssz.hu

Az Aase-díjas Vlahovics Edit szintén alapítótagja a Weöres Sándor Színháznak, a nézők megszámlálhatatlan darabban láthatták az elmúlt másfél évtizedben. Ő 2018-ban kapta meg a színház legrangosabb elismerését, a Holdbeli Csónakos-díjat.

Vlahovics Edit
Mészáros Zsolt/wssz.hu

Endrődy Krisztián felesége, Alberti Zsófia a múlt évben távozott a társulattól.

A későbbiekben részletesen visszatérünk a történtekre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra