Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy legyen a polgármester-jelöltjük Szombathelyen?

Újabb, s nem is akármilyen nevet dobtak be a köztudatban. Bár eddig a neves kapus eddig nem vállat aktív politikai szerepet.

Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy párt színeiben induljon a szombathelyi polgármester-választáson – írta a 24.hu. A felkérés tényét Király környezetében is megerősítették a lapnak, de úgy tudják, végleges döntés még egyik oldalról sem született.

Király Gábor civilben, a róla elnevezett sportcentrumban
Vágvölgyi Bálint

Szombathelyen már régóta folyik a találgatás, hogy ki lesz a Fidesz jelöltje. Legutóbbi információnk szerint ismét Puskás Tivadar állt nyerésre, miután Illés Károly, jelenlegi alpolgármester, Balázsy Péter, megyei főjegyző, Kovács Ferenc volt megyei közgyűlési elnök Még egy fideszes polgármester-jelölt került képbe Szombathelyen 2019. April 17. 09:36 , sőt még Hende Csaba országgyűlési képviselő neve is felmerült Mégsem Illés Károly lesz a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje? 2019. April 16. 11:42 .

Az Éljen Szombathely Egyesületbe tömörült ellenzéki összefogás már rég bejelentette, hogy a polgármester-jelöltjük Nemény András, az MSZP politikusa, a Fidesz még nem közölte végleges döntését.

Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa egyébként nemrég jelentette be visszavonulását Király Gábor visszavonul 2019. May 22. 16:27 , miután a Haladás kiesett az NB1-ből. A kapus iskolát működtető Király népszerű Szombathelyen, bár ezt a népszerűséget kissé megtépázta a Haladás labdarúgó csapatának mélyrepülése. Király eddig a politikai szerepléssel is óvatos volt, bár reklámozta Mészáros Lőrinc ásványvízét és ő mutatta be az épülő új Puskás stadiont egy hivatalos videóban és Orbán Viktor levélben gratulált Orbán Viktor levélben gratulált Király Gábor pályafutásához 2019. June 04. 07:47 neki eddigi sportpályafutáshoz.

Tehát majd kiderül, hogy valóban átáll-e egy másik szakmára a sportoló, vagy csak egy újabb név tesztelésé folyik.

Király Gábor

A magyar válogatottat 108-szor szolgáló vasi hálóőr több mint 25 éve, 1993. november 1-jén írta alá első profi szerződését a Haladásnál. Itthon nem is játszott máshol, míg Németországban a Hertha Berlin, a Bayer Leverkusen és a TSV 1860 München, Angliában pedig a Crystal Palace, a West Ham United, az Aston Villa, a Burnley és a Fulham csapataiban szerepelt.

A harmadik évezred első évtizedének legjobb kapusa lett Magyarországon. Nagy szerepet játszott abban, hogy 2016-ban szerepelhetett a válogatott az Európa-bajnokságon. Az NB I-ben 174 alkalommal húzhatta magára a Haladás mezét. 1994. március 5-én Csepelen játszotta első, míg 2019. május 11-én Mezőkövesden az utolsó meccsét a magyar első osztályban.

Ne feledkezzünk el híres szürke melegítő-alsójáról sem, amelyben az Európa bajnokságon is védett...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019