Minden tizedik kiskereskedelmi üzlet bezárt Vas megyében egy év alatt

Országosan 7 ezer üzlettel lett kevesebb - derül ki a KSH jelentéséből.

103 ezer üzlet, köztük 5800 nemzeti dohánybolt működött 2023 közepén az országban. Egy évvel korábban még 7000-rel több üzlet üzemelt - derül ki a KSH jelentéséből.

A 2023-ban működő üzletek
Forrás: KSH

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletek száma 4,5, míg a nem élelmiszertermék jellegű üzleteké 7,4 százalékkal, az üzemanyagtöltő állomások száma 3,6 százalékkal csökkent egy év alatt.

Vas megyében területenként eltérő arányban zártak be az üzletek. A celldömölki járásban az üzletek 6 százaléka zárt be, a szentgotthárdiban pedig 16 százaléka. Szombathelyen 9,3 százalékkal lett kevesebb az üzlet (dohánybolttal, benzinkúttal együtt) egy év alatt.

Az üzletek csökkenésének aránya járásonként
Forrás: KSH

Budapesten egyébként 2015-óta 31 százalékkal csökkent az üzletek száma, gyakorlatilag minden harmadik üzlet bezárt a fővárosban.

2015-tól a legkisebb csökkenés Győr-Moson-Sopron és Baranya megyében (15, illetve 17 százalék) történt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság