Koronavírus: az alsó tagozatokra is kiterjesztik a felső tagozatos szabályozást

Kásler Miklós tegnapi levelében ismertette a járványügyi protokoll változását.

Január 15-től az általános iskolák alsó tagozatában is azoknak kell karanténba vonluni, ha koronavírusos van az osztályban, akik nincsenek beoltva. A karantén náluk is hét napig tart, majd három tünetmentes nap után újra mehetnek iskolába. A karantén a tünetek megjelenésétől számított ötödik napon is feloldható egy negatív Covid-gyorsteszttel. Kásler Miklós miniszter közoktatási vezetőknek írt tegnapi levelében ismertette a járványügyi protokoll változását.

A karantén a fertőzötteknél hét napig tart, majd három tünetmentes nap után újra mehetnek iskolába. A karantén a tünetek megjelenésétől számított ötödik napon is feloldható egy negatív Covid-gyorsteszttel. A szoros kontaktok (osztálytársak) közül az oltottak továbbra is járhatnak iskolába, a többieknek pedig öt nap karantént kell elrendelni. A tanintézménynek gondoskodnia kell, hogy ezek a gyerekek megkapják a feldolgozott tananyagot és a házi feladatot.

Fertőzés esetén az adott intézményben vagy az érintett csoportban az eddigiekhez hasonlóan kizárólag az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet. A jelenléti oktatás úgy is megszervezhető, hogy az otthon lévők abba online módon bekapcsolódhassanak – részletezte az Index .

Külön digitális munkarendet azonban az egész osztályra nézve nem rendelnek el, illetve január 15-től az EMMI-nek a koronavírusos iskolai megbetegedéseket sem kell jelenteni többé. A járványügyi hatóságnak viszont továbbra is be kell jelenteni. Az óvodákban megmarad az eddigi eljárásrend.

Amennyiben egy nevelési-oktatási intézményben átmenetileg tanügyi intézkedést rendelnek el, a gyermekfelügyeletet az érintett intézményben meg kell szervezni a szülők támogatása érdekében. A gyermekfelügyelet során a gyermekétkeztetési feladat ellátójának változatlanul biztosítania kell a gyermekétkeztetést – idézi az atv.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19