Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Koronavírus: az alsó tagozatokra is kiterjesztik a felső tagozatos szabályozást

Kásler Miklós tegnapi levelében ismertette a járványügyi protokoll változását.

Január 15-től az általános iskolák alsó tagozatában is azoknak kell karanténba vonluni, ha koronavírusos van az osztályban, akik nincsenek beoltva. A karantén náluk is hét napig tart, majd három tünetmentes nap után újra mehetnek iskolába. A karantén a tünetek megjelenésétől számított ötödik napon is feloldható egy negatív Covid-gyorsteszttel. Kásler Miklós miniszter közoktatási vezetőknek írt tegnapi levelében ismertette a járványügyi protokoll változását.

A karantén a fertőzötteknél hét napig tart, majd három tünetmentes nap után újra mehetnek iskolába. A karantén a tünetek megjelenésétől számított ötödik napon is feloldható egy negatív Covid-gyorsteszttel. A szoros kontaktok (osztálytársak) közül az oltottak továbbra is járhatnak iskolába, a többieknek pedig öt nap karantént kell elrendelni. A tanintézménynek gondoskodnia kell, hogy ezek a gyerekek megkapják a feldolgozott tananyagot és a házi feladatot.

Fertőzés esetén az adott intézményben vagy az érintett csoportban az eddigiekhez hasonlóan kizárólag az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet. A jelenléti oktatás úgy is megszervezhető, hogy az otthon lévők abba online módon bekapcsolódhassanak – részletezte az Index .

Külön digitális munkarendet azonban az egész osztályra nézve nem rendelnek el, illetve január 15-től az EMMI-nek a koronavírusos iskolai megbetegedéseket sem kell jelenteni többé. A járványügyi hatóságnak viszont továbbra is be kell jelenteni. Az óvodákban megmarad az eddigi eljárásrend.

Amennyiben egy nevelési-oktatási intézményben átmenetileg tanügyi intézkedést rendelnek el, a gyermekfelügyeletet az érintett intézményben meg kell szervezni a szülők támogatása érdekében. A gyermekfelügyelet során a gyermekétkeztetési feladat ellátójának változatlanul biztosítania kell a gyermekétkeztetést – idézi az atv.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19