Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ötszáz diák ölelte körbe a kőszegi várat, ezzel üzenve az országban mindenkinek jó vakációt

Az akcióról légi felvételek is készültek, cikkünkben megnézheti őket!

VÁR(os) ÖLELÉS címmel szervezte meg az akciót az Összefogás Kőszegért Egyesület kedd reggelre. Először megkeresték ötletükkel a Jurisich Miklós Gimnázium és Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium/Szakközépiskola tanárait, akik egyből igent mondtak a megmozdulásra. A tervek szerint nagyjából ötszáz diák állt sorba és fogta egymás kezét, körbeölelve így a kőszegi várat.

Kőszegi diákok fogják körbe a várat
alpok-drones.hu / Kappel Gyula

Időközben érkezett egy kisiskolás csoport is az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolából, így ők is beálltak a hatalmas láncba. A megmozdulásról légi fotókat és videót is készített az Alpokdrones (Kappel Gyula), ezt majd később láthatja a közönség. A szervezők köszönik mindenkinek a részvételt, hozzá tették, hogy ez a diákok és a tanárok érdeme, akik összeálltak erre a nagy fotózásra, összefogtak a helyiek, hogy megölelhessék a város szeretett jelképét a Jurisics-várat.

Kőszegi diákok fogják körbe a várat
Garai Antal Atom

A vár belsejében is volt egy kis "meglepetés", ott egy szívet formáltak meg, ezzel is utalva kicsit arra, hogy a város szíve ott dobog. Az üzenet pedig egyértelmű, a lokálpatrióta üzenet mellett, miszerint:

Születési helyétől függetlenül kőszegi az, aki kőszegiül teszi a dolgát!

- A diákok ezzel a megmozdulással kívánnak az ország összes, nyári szünet küszöbén toporzékoló diákjának boldog nyarat, szerelemben és élményben gazdag vakációt.

Kőszegi diákok fogják körbe a várat
alpok-drones.hu / Kappel Gyula
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra