Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közlekedési balesetben meghalt egy fideszes parlamenti képviselő

Koncz Ferenc motorjával egy megforduló autónak ütközött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Péntek reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője - közölte a Fidesz-frakció az MTI-vel.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A képviselőcsoport a politikust saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában.

A rendőrségi honlapon elérhető információk alapján a baleset a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen, a Honvéd utcában történt.

Egy nő a gépkocsijával megfordult, és a manőver közben összeütközött a motorral közlekedő politikussal, aki az MTI információi szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Konc Ferenc önéletrajza a Parlament honlapján

1959-ben születtem Tornaszentjakabon. 1978-ban a miskolci Gépipari Szakközépiskolában érettségiztem és gépgyártás-technológusi szakképzettséget szereztem. A Borsodi Állami Építőipari Vállalatnál kezdtem dolgozni. 1980-ban képesítés nélküli nevelő lettem a ragályi Általános Iskolában. A kötelező sorkatonai szolgálata után, 1983 és 1987 között végeztem a főiskolát, két évig a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, két évig az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának matematika-fizika szakán tanultam, majd szereztem tanári diplomát. Egy évig Budapesten, majd a szerencsi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában tanítottam.Feleségem közgazdász, három gyermekünk született.

1990–2010 között önkormányzati képviselő voltam Szerencsen, eközben bizottsági alelnök, elnök, tanácsnok és 2001–2002 között alpolgármesteri feladatokat is elláttam. 2010–2018 között Szerencs város polgármestere és a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke voltam.2002–2006 között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja, majd 2006–2010 között a Megyei Közgyűlés oktatási, kulturális és szociális ügyekért felelős alelnöke voltam. Korábban három ciklusban, összesen 10 évig voltam országgyűlési képviselő.

1998–2002 között a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, 2004–2006 között a Fidesz országos listáján, majd2010–2014 között Borsod-Abaúj-Zemplén megye 11., Szerencs székhelyű választókerületéből, ebben a ciklusban az Országgyűlés Energiaügyi Albizottságának elnöke voltam.2001-ben Tokaj Pro Urbe díjat,2014-ben Szegilong község díszpolgára, 2015-ben a felvidéki Rozsnyó (Szerencs testvérvárosa) díszpolgára lettem, 2016-ban az Év Polgármestere kitüntetést vehettem át a XXII. Városi Polgármesterek Randevúján.2017-ben a Zempléni Településszövetség a Zemplénért kitüntető címmel ismerte el tevékenységemet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés