Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Írtál karanténdalt? Akkor hajrá, a legjobbakat keresi most a Telekom!

Mert a zene közös nevező, főleg az olyan nehéz időszakokban, mint amilyet most is élünk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egész világot a feje tetejére állította a koronavírus járvány és fenekestül felfordult miatta az életünk, szinte semmi sem a megszokott módon történik. A Telekom Electronic Beats hazai csapata pedig még ebben a helyzetben is azon van, hogy támogassa azt az alkotni vágyó és az alkotásokra nyitott közösséget, amiről és amihez egyébként is szólt az elmúlt években.

De mivel most mindennél többet számít a digitális összefogás, így egy hónappal ezelőtt útjára indították a SzpottoljOtthon streamsorozatot, melynek kapcsán megszületett egy újabb kezdeményezés is: a legjobb karanténdalokat keresi most a Telekom. Fő céljuk, hogy felkutassák Magyarország legkreatívabb otthoni zenekészítőit. Azokat, akiknek eddig még nem sikerült a nagy áttörés, pedig megérdemelnék. Emellett pedig szeretnének terepet adni a most éppen fellépések nélkül maradt, de már ismert underground zenészeknek is.

Három héten át, május 18. hétfőtől egészen június 7. vasárnap éjfélig várják olyan zenei producerek jelentkezését, akik az önkéntes karanténjuk alatt, a #maradjotthon szellemében írtak vagy írnak éppen friss zenéket, és ezeket meg szeretnék mutatni a nagyvilágnak is.

Telekom Electronic Beats

A beküldött zenék elbírálásába elismert neveket is bevonnak a szcénából, a legjobbak pedig végül három hivatalosan kiadott válogatásra kerülnek majd fel. Ezeket a Telekom Electronic Beats a Selected Sounds kiadóval közösen jelenteti meg, az Analogue Zone-nak köszönhetően professzionális masteringet követően, ezzel biztosítva a tökéletes megszólalást.

A kiválasztott zenék szerzői emellett pénzjutalomat is kapnak, egy győztes dalhoz videoklip is készül majd, egy 25 év alatti fiatal kezdő producer pedig MagentaKraft különdíjjal is gyarapodik, ami egy mastering kurzust, illetve egy Elektron Digitakt dobgépet takar.

A Telekom Electronic Beats folyamatosan frissített Spotify lejátszási listáin már futó hármas tematika alapján Popping (azaz popzene), Clubbing (vagyis éjszakai táncparketteket célzó zenék) és Xperimenting (kísérleti darabok) kategóriákban lehet indulni, szigorúan kettő és nyolc perc közötti számokkal.

Ennél több feltételt viszont nem szeretne szabni a TEB csapata, akik hisznek abban, hogy ugyan most fizikai korlátok közé vagyunk szorítva, együtt mégis egy olyan, határokon átívelő dolgot lehet létrehozni, amire az utánunk jövő generációk is boldogan nyomják meg a play gombot.

Telekom Electronic Beats

A pályázat pontos menetéért kattints az electronicbeats.hu -ra!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra