Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

5 lépés a saját vállalkozás beindításához

A cikkben 5 olyan lépést mutatunk be, amely lépések sokat segíthetnek azoknak, akik céget szeretnének alapítani, vagy egyéni vállalkozók szeretnének lenni a jövőben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amennyiben saját vállalkozás alapításán gondolkodik, úgy kulcsfontosságú lépések végrehajtására van szükség. A LOGOSZ Cégcsoport is hathatós segítséget tud nyújtani azok számára, akik saját céget szeretnének alapítani, vagy egyéni vállalkozók szeretnének lenni a jövőben. A LOGOSZ Cégcsoport jogi és gazdasági hátteret is biztosít mindenkinek, aki céget kíván alapítani. A LOGOSZ segít kiválasztani a megfelelő vállalkozási formát, tevékenységi kört és adózási módozatot. Ennek nem más a célja, minthogy a cég minél költséghatékonyabban működjön. A LOGOSZ Kft. nem csak a cégalapításában lehet a segítségünkre, hanem egyéb szolgáltatásaik is vannak. Ilyen a székhelyszolgáltatás, a cégmódosítás, a cég adásvétel és a bélyegzőkészítés.

A piac felmérése

A piacon lehetnek lyukak, azaz kielégítetlen szükségletek és igények, illetve megoldatlan problémák, illetve olyan gondok, amelyek egy része már megoldott, de ezek a megoldások hiányosságokat mutatnak. Ezek a piacon kialakult hiányosságok, üzleti lehetőségeket is jelenthetnek egyes emberek, vállalkozások számára.

Üzleti terv készítése

Minden leendő vállalkozónak szüksége van egy üzleti tervre. Az üzleti terv, az üzleti tervezési folyamat eredménye. Az üzleti terv olyan konkrét lépéseket, pontokat tartalmaz, amelyek rávilágítanak az eredményekre, de az esetleges kudarcokat is láttatni engedik. Az üzleti terv segít meghatározni, hogy pontosan mennyi tőkére lesz majd szüksége, de sok egyéb kérdésre is konkrét válaszokat kaphat. Kik lesznek az üzleti partnerei, milyen termékeket fog gyártani, milyen szolgáltatásokat fog nyújtani, hány alkalmazottra lesz szüksége és a sort hosszan lehetne folytatni. Egy jó üzleti terv a befektetőket is vonzza.

X

A megfelelő arculat kialakítása

A megfelelő cégmárka és imázs megteremtése az üzleti élet egyik legfontosabb része. A megfelelő márka kiválasztásához szükség van az ügyfelek ismeretére. A vállalkozás, a cég nevének kiválasztása is fontos. A logó kiválasztásánál pedig figyelembe kell venni, hogy jól reprezentálja az üzleti vállalkozást, de legyen könnyen megjegyezhető és az egyediség is lényeges.

A piackutatás is egy fontos lépés

Amennyiben valaki egyéni vállalkozó szeretne lenni, mindenképpen végeznie kell piackutatást is. Nagyon sok kérdésre választ kell kapnia annak, aki saját céget szeretne indítani. Mi most 4 ilyen kérdést teszünk fel. Milyen típusú termékeket és szolgáltatásokat szeretnénk piacra vinni? Milyen előnyöket kínálnak a termékek és a szolgáltatások az ügyfeleknek? Hogyan éri el a potenciális ügyfeleket? Milyen típusú marketing stratégiákat fog alkalmazni a potenciális ügyfelek eléréséhez?

A megfelelő jogi struktúra kiválasztása

A vállalkozás elindításának elengedhetetlen része a megfelelő jogi struktúra kiválasztása. A jogi struktúrák lehetővé teszik, hogy a leendő cégvezető megossza a felelősséget a pénzügyekkel kapcsolatban, illetve azt is lehetővé teszi, hogy egyedül vállaljon felelős döntéseket.

A cikk az Üzleti magazin portál közreműködésével készült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés