Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megmarad a kijárási korlátozás, amíg nem lesz a vakcina?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt Orbán Viktor: határozatlan időre meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást April 09. 16:48 , tegnap Orbán Viktor bejelentette, hogy a magyar kormány határozatlan időre meghosszabbítja a kijárási korlátozást.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

És habár múlt vasárnap még úgy tűnt Csak nagyon félve merjük leírni: több ország is javuló adatokat tett közzé vasárnap April 05. 21:34 , javulnak a számok, és Európában lassan-lassan visszatérhet egy szabadabb életbe, mára kiderült, hogy egyelőre nem árt a nagyobb óvatosság.

Az olasz és spanyol koronavírus-helyzet nem javult érdemlegesen, és vannak országok, köztük sajnos Magyarország, ahol napról-napra romlik a helyzet Hatalmasat ugrott a fertőzöttek száma, újabb 11 beteg halt meg April 10. 07:05 .

Így aztán az olaszok és a spanyolok arra készülnek, hogy további hetekig fenntartsák a szigorú kijárási korlátozást, és várhatóan hasonlóan dönt majd a kontinens többi országa is.

És közben természetesen közben azt találgatja mindenki, hogy

„Vajon meddig tart?”

Sajnos könnyen elképzelhető, hogy nagyon sokáig.

Egy most megjelent, a CNN által ismertetett tanulmány a kínai helyzetet alapul véve arra figyelmeztet, hogy nagyon kockázatos teljesen eltörölni a korlátozásokat, ugyanis hatalmas a veszély, hogy a járvány ismét felüti a fejét.

És a kutatók erre nemcsak Kínát, de a többi országot is figyelmeztetik.

Ha a gazdasági nyomás miatt enyhíteni is kell a mindennapi életet szabályozó szigorításokon, azokat csak nagyon óvatosan és kis lépésekben szabad majd megtenni, hacsak nem akarjuk, hogy újra és újra tomboljon a járvány – mondják a szakemberek.

Fővárosi önkormányzati rendészek lezárják a Margitszigetet 2020. április 10-én. A koronavírus-járvány miatt a fővárosi önkormányzat húsvéti ünnepek alatt lezárja a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot minden nap reggel 8 és este 10 óra között.
MTI/Szigetváry Zsolt

Mindez a kutatók szerint azt jelenti, hogy a kijárási korlátozások egy részét egészen a vakcina megjelenéséig fenn kell tartani - ami legkorábban 2021-ben lesz lehetséges.

Mindenesetre Orbán Viktor péntek reggeli rádióbeszédében Orbán Viktor: 2000 lélegeztetőgép van az országban, és majd 8000 kell April 10. 09:28 úgy nyilatkozott, hogy ő még nem látja "a fényt az alagút végén".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés