Mielőtt fizetésemelést kapnak, új kategóriákba sorolnák az egészségügyi dolgozókat

Ha elfogadják az egyoldalú nyilatkozatot, akkor 2024. március 1-től módosul a munkaszerződésük.

Új fizetési kategóriákba sorolná az egészségügyi dolgozókart a Belügyminisztérium, mielőtt emelnék a bérüket jövő márciusban – derül ki egy szombaton feltöltött törvénytervezetből - írja a hvg.hu.

A szöveg szerint „alap vagy kiemelt fizetési osztályba kell besorolni” az egészségügyi szakdolgozókat és egyes egészségügyben dolgozókat, többek között attól függően, hogy fokozott fizikai vagy pszichikai terhelés éri, kiemelt ellátást végez, vagy speciális kompetenciákat igényel a területe.

A munkáltató fogja tájékoztatni a dolgozókat arról, hogy hova kerültek, és ha elfogadják az egyoldalú nyilatkozatot, akkor 2024. március 1-től módosul a munkaszerződése.

Az átsorolásra azért is lehet szükség, mert a törvénytervezet szerint jövő márciustól egészen pontosan 83889 egészségügyi dolgozó bérét növelnék differenciáltan, összesen több mint 394 milliárd forint értékben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet