Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néhány nap alatt több mint 200 gyorshajtót mértek be Vas megyében

Voltak közöttük szélsőséges esetek is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a napokban végrehajtott közlekedésrendészeti ellenőrzés során 214 sofőr sebességtúllépését rögzítették Vas megyei közútjain - közölte a Police.hu

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A sofőrök közül volt, aki a záróvonalon 129 km/h sebességgel előzött, vagy a 90 km/h megengedett sebesség helyett 162 km/h sebességgel közlekedett.

Police.hu

A képen látható autós szabálytalan előzését a 88-as számú főúton, Sárvár térségében rögzítették munkatársaink. A kőszegi sofőr a záróvonal és a jelzőtábla tilalma ellenére előzött, ráadásul a megengedett sebességhatárt is jelentősen átlépte: 90 km/h helyett 129 km/h sebességgel közlekedett. A forgalom-ellenőrző járőrök megállították, az előzési szabályok megsértése miatt helyszíni bírságot, a sebességtúllépés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint összesen tíz büntetőpontot adtak.

Police.hu

A lakott terület közelsége miatt a 87-es számú főút Kőszeg külterületének kiemelten balesetveszélyes útszakaszán is több sebességtúllépést rögzítettek kollégáink. Az útszakaszon halálos kimenetelű és súlyos sérüléssel járó baleset is történt, ezért sebességkorlátozó táblák kihelyezésével próbálták a közlekedők figyelmét felhívni a sebességhatárok betartására. Azonban sok járművezető, ahogy a fenti képen is látszik, nem veszi ezt figyelembe, jelentősen átlépi a megengedett sebességet. A felvételen látható, hogy a sofőr a megengedett 50 km/h helyett 123 km/h sebességgel közlekedett. A gyorshajtás miatt a jármű üzemben tartójával szemben 200 ezer forint közigazgatási bírság kerül kiszabásra.

Police.hu

Egy másik gépjárművezető 90 km/h helyett 162 km/h sebességgel közlekedett a 87-es számú főúton, Szombathely térségében. A járőrök a rumi sofőrt megállították, 90 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak.

A sebességellenőrzések célja mindig a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a gyorshajtások miatt bekövetkező közlekedési balesetek megelőzése és visszaszorítása - írja a rendőrség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés