Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kell megijedni egy kis rozsdától! – Okos döntés lehet az autó újrafényezése

„Ha kalkulálunk egy kicsit, kiderül, hogy érdemes a régebbi autókra költeni” – mondja az egyik legismertebb szombathelyi autófényező mester.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon kevés olyan autó van, amelyen tízéves kor környékén – vagy már jóval előbb – nem jelennek meg az első rozsdafoltok. És később a helyzet tovább romlik.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Ilyenkor a tulajdonos jellemzően megijed, és elkezd az eladáson gondolkodni, mondván, most még ér valamennyit a járgánya, és ha hozzátesz néhány százezret, akkor valami újabbra lehet cserélni; elvégre használt autóból bőven van választék.

KZL Kft. autófényző műhely
Mészáros D. Zsolt

„Ez jól hangzik, csak éppen nem így van, néhány százezer erre nem lesz elég, mert ennyiért jellemzően ugyanolyan autót tudunk venni, mint ami van, vagy olyant sem” – mondta lapunknak Kosztolánczy Krisztián karosszéria fényező-mester, a K.Z.L. Kft. ügyvezetője, aki egy szombathelyi szakgimnázium oktatója is volt 14 évig.

A régebbi autóknak ugyanis a tulajdonos számára általában nagyobb a használati értéke, mint az a pénz, amit lehet értük kapni, és az újabb vételárához még kell kalkulálnunk olyan extra kiadásokat, az átírási költségek, külföldi autók esetében a forgalomba helyezés díját stb.

KZL Kft. autófényző műhely
Mészáros D. Zsolt

Nem is beszélve arról, hogy egy másik használt autó mindig lutrit és megjósolhatatlan újabb kiadásokat jelenthet, míg a régi autónknál tudjuk, mire számíthatunk.

Így szinte biztos, hogy anyagilag jobban jövünk ki, ha rozsdaügyben rendbe tetetjük a régi autónkat, ami így még jó néhány évig hűségesen kiszolgál bennünket – mondja a szakember.

KZL Kft. autófényző műhely
Mészáros D. Zsolt

Természetesen nem lehet megmondani, hogy mennyibe kerül egy-egy autó karosszériájának a felújítása, de Kosztolánczy Krisztián támpontnak elárulja: egy Fiat Punto kétoldali küszöbcseréje náluk nettó 80 ezer forint, és egy-egy további elem fényezése nettó 20-25 ezer forint körül van.

Ebből nagyjából ki lehet számolni, hogy mennyibe kerül, ha úgy döntünk, a karosszériát rendbe tetetjük még jó néhány műszaki vizsga erejéig.

Kosztolányczy Krisztián
K.Z.L. Kft.

„Ha kalkulálunk egy kicsit, kiderül, hogy érdemes a régebbi autókra költeni, és ez a mostani, nehezebb időkben még inkább így van” – mondja az ügyvezető, akinek saját tulajdonú műhelye tavaly ilyenkor nyílott a szombathelyi Söptei úton, de mind az autófényező-mester, mind a vállalkozása már jól ideje ismert a környéken élők körében.

A cégről

A K.Z.L. Kft. 15 éves tapasztalattal rendelkezik karambolos, sérült autók teljes körű javítása terén. 2019 tavaszán költöztek egy minden igényt kielégítő, modern munkakörülményeket teremtő, saját tulajdonú ingatlanba a szombathelyi Söptei úton, ahol a javításhoz és a fényezéshez a legkorszerűbb eszközparkkal rendelkeznek.

A karosszéria javítások, hegesztések itt egy helyen készülnek, és a műhelynek saját festékrendszere is van, így a színkeverés is a helyszínen történik.

A műhely munkatársai sok éves tapasztalattal és a munkavégzéshez szükséges végzettséggel várják az ügyfelek jelentkezését.

Oktatási tevékenység

A K.Z.L. Kft. mind a karosszériás, mind a fényező szakma terén rendelkezik akkreditációval, így diákok szakmai oktatása is történik itt, sőt, iskolarendszeren kívüli felnőttképzés keretein belül is képeznek tanfolyami résztvevőket (autószerelő, karosszérialakatos, járműfényező) az OKTÁV Zrt.-vel együttműködve.

A járműfényező tanfolyamra még van becsatlakozási lehetőség, amint rendeződnek a körülmények, folytatódik a gyakorlati oktatás is.

Telefon: 36 70 271 3256

Kattintson ide : www.kzlautofeny.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés