Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Úgy tűnik, egyelőre nem lesz négycsillagos, 100 szobás szálloda a Fertő partján

Sokan kritizálták a tervet.

A hvg szúrta ki , hogy a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. még a koronavírus-válság előtt lemondott a partra tervezett százszobás szálloda, a huszonhat apartman, az ökocentrum, a madárles és a kilátó építéséről.

Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

A portál szerint az építtető azzal egy időben lépett vissza, hogy egy cölöpház-tulajdonos a megyei kormányhivatalhoz fordult, sérelmezve, hogy hiába kért, nem kapott tájékoztatást, a döntést egy hirdetményből kellett megtudnia, noha közvetlenül a szomszéd telekre szánták a hotelt.

Látványterv a Fertő tavi vízitelepről
Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

A Fertő tavi beruházást több szervezet, például az UNESCO világörökségi bizottsága is kritizálta, mivel egy ilyen nagy beruházásnál felmerülhet, hogy a tó elveszti világörökségi címét. A Fertő tavi vízitelepen tervezett gigantikus beruházásról nem sokat tudni, az építkezés egy éve gyakorlatilag mozdulatlanul áll, amit egyébként már az Európai Bizottság is vizsgál. A hvg azt is írja , hogy a világörökségi oltalom alatt álló közterületre, közpénzből készült tervet június 24-e óta közvetve a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely felügyeli. Ugyanezen a napon jelent meg az a kormányrendelet is, amely kimondja, a vízitelep megépítése nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy.

Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

At Enyugat.hu kereste a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-t, de megkeresésünkre egyelőre nem reagáltak, amint ez megtörténik, frissítjük a cikket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra