Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyitva maradt gázszelep okozott galibát Szombathelyen

Az Aréna Savaria környéken masszív gázszag volt szerda este.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erős gázszagot éreztek több szombathelyi utcában szerdán este és mivel nem csillapodott, ezért tárcsázták a segélyhívót. A helyszínre érkezett a közműszolgáltató veszélyelhárító egysége is.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Tűzoltók keresték a gázszag forrását szerdán éjszaka a szombathelyi Tószer téren, a Borostyánkő, Léka és Hadnagy utcában.

Több környéken lakó az utcán várta, hogy kiderül-e, honnan jön a szag. A Katasztrófavédelem autója is az érintett utcákban cirkált, műszerekkel is próbáltak közelebb jutni a forráshoz.

Tánczos Mihály

A felsorolt utcákban hullámszerűen lehetett érezni a jellegzetes gázszagot, de akkor nagyon erősen. Az állandó szagforrás az Arena Savaria melletti terület lett. Itt gázfőcsap is található, azonban annak közvetlen környezetében pont nem lehetett érezni a szagot.

Tánczos Mihály

A helyszínre érkezett a közműszolgáltató veszélyelhárító egysége is, akik szintén műszerrel keresték a forrást. Mivel a gyanú egyre inkább a sportcsarnokra terelődött, ezért értesítették a fenntartóját és rövid időn belül ki is nyitották a létesítményt.

Az egyik gépházban ezután már rövid időn belül megtalálták a hiba forrását, a gázszünet után nyitva maradt szelepet, amiből információnk szerint óránként 10-20 köbméter földgáz távozhatott.

Tánczos Mihály

A rendszer kialakítása miatt ez a szabadba távozott, így nem alakult ki robbanásveszély. A szelep elzárásával a gázömlés megszűnt.

Szagosítják, hogy időben észlelhető legyen

A földgáz nem mérgező, a levegőnél könnyebb, szagát a hozzá kevert, kifejezetten büdös etántiol adja, hogy észlelni lehessen a gázszivárgást. A földgáz robbanóképes elegyet alkot, ha a levegővel 5 és 15% közötti arányban elegyedik. Függően a gáz összetételétől, a nyomástól és az alsó robbanáshatártól a földgáz legalacsonyabb gyulladási hőmérséklete 595-645 °C. (Forrás)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés