Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem talál parkolóhelyet Szombathely belvárosában? A Kőszegi utcában van a megoldás!

A Kőszegi utcai magánparkolókban akkor is találnak helyet az autósok, ha a többi belvárosi parkolóhely foglalt. Ráadásul sokkal biztonságosabb is.

Most, hogy újra ingyenesen lehet várakozni a közterületi, földfelszíni parkolókban, talán az eddiginél is nehezebb megállni gépjárművel a frekventált helyeken. A felszabaduló parkolóhelyekre vadászni pedig idegtépő és nem mellékesen időigényes is. A magánparkolókban – főképp most, hogy a legtöbben a díjmentes szolgáltatást választják – mindig van hely. A belváros bármely pontján adódik dolguk, kis sétával, pár perc alatt odaérhetnek az autósok, ha a Kőszegi utcai parkolók valamelyikében teszik le a gépkocsijukat.

Ezért ugyan fizetni kell, cserébe viszont sok bosszúságtól megkímélhetik magukat és igényes, biztonságos környezetben hagyhatják járművüket.

Mészáros D. Zsolt

A magánparkolók előnyei:

 • zárt, kamerával megfigyelt, biztonságos parkolók,
 • a díjai kedvezőek, ráadásul az első 5 perc ingyenes,
 • a fizető automata papírpénzt és PayPass-os bankkártyát is elfogad,
 • a parkolás díja mindkét parkolóban rendezhető mobiltelefonon keresztül,
 • a ténylegesen parkolt idő alapján kell megfizetni a díjat a kilépéskor,
 • nincs a lejárt, illetve lefordult jegy miatt büntetés,
 • a parkolókba érintésmentes bérletkártya is váltható.
 • (A bérletkártyáról azt kell tudni, hogy ugyanaz a kártya mindkét magánparkolóban érvényes. Nem rendszámra szól, így egy háztartáson belül akár több gépjárművel is használható, egyidejűleg viszont csak egy gépjármű parkolására van lehetőség.)

  Mészáros D. Zsolt

  A SZOVA Nonprofit Zrt. két magánpakolót üzemeltet a belvárosban. A Kőszegi utca 11-17. szám alatt találhatóban 78 férőhely áll az autósok rendelkezésére. Megközelítése az APEH parkoló, vagy a Kőszegi utca 15. sz. alatti kapubejáró felől lehetséges.

  A másik a Kőszegi utca 32-42. számú ingatlanok mögötti tömbbelsőben van, 120 parkolóhelyet biztosít. Ebbe bejutni a Kőszegi utca 32. (Unicredit Bank melletti kapubejáró) és a Király utca 27. szám alatti kapuszíneken, kijutni pedig a Kőszegi utca 42. szám alatti kapuszínen keresztül tudnak az autósok. A be- és kijutás automata sorompókon keresztül működik.

  Mészáros D. Zsolt

  A parkolás díja a magánparkolókban:

 • hétköznap 8-18 óráig: 240 Ft/óra
 • hétköznapokon 18-08 óráig és hétvégeken egész nap: 20 Ft/óra
 • Az érintésmentes bérletkártya ára: 10,000 Ft/hónap

  Mészáros D. Zsolt
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  (X)

  Tovább az oldalra