Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy világítási ötlet a nappaliba

Minden helyzethez és minden hangulathoz kínálnak megoldást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Talán a nappaliba szükséges a legtöbb lámpatestet beszereznünk, hiszen az étkező után, ebben a helyiségben tartózkodunk a legtöbbet, így ebben a helyiségben szükségünk lehet egy mennyezeti lámpa, asztali lámpa , olvasólámpa, állólámpa beszerzésére, de még a hangulatvilágításról is gondoskodni kell, hiszen esténként itt tévézik, olvasgat, beszélget együtt a család, így nagyon fontos, hogy a megfelelő hangulatvilágításról is gondoskodjunk. És akkor még nem is beszéltünk a dekorációs világításról.

A Philips Hue jó barátunk lehet, hiszen otthonunk fényeiről gondoskodhat, amelyeket csoportosíthatunk, irányíthatjuk a távolból az okos készülék által letöltött applikáció segítségével, emellett még a fényerejét is állíthatjuk, a fény színét - és hőmérsékletét is változtathatjuk. Ezeket a fényeket időzíthetjük, vezérelhetjük és összehangolhatjuk a kedvenc zenénkkel, avagy játékunkkal.

1. Az intelligens otthon és a Philips Hue Bridge

Az otthonunk fényeit a Philips Hue Bridge közreműködésével is vezérelhetjük. Ötven darab fényforrást is integrálhatunk, amelyeket akár a távolból is irányíthatunk, de okos készülékeinkkel, vagy az asztali gépünk segítségével is időzíthetjük. Több mint 700 alkalmazás áll a rendelkezésünkre, hogy a hangulatunkhoz igazítsuk a világításunkat, mozgásérzékelőkkel, mobilkapcsolókkal és más egyéb kompatibilis, intelligens otthoni partnerrel együtt.

Akár már útközben, hazafelé menet is felkapcsolhatjuk a lámpát és össze is szinkronizálhatjuk a kedvenc filmjeinkkel, játékainkkal és zenéinkkel az ütem és effektek fényeit. De még elalvás és ébredés előtt is varázsolhatunk magunknak napnyugtát, illetve napkeltét.

2. A Philips Hue lámpatest a délutáni, esti relaxációhoz

A nappaliban sok olyan tevékenységet végzünk, amelyek kikapcsolnak, feltöltenek. Az emberek egyik kedvelt tevékenysége az olvasás. Az olvasás sokkal élvezetesebb lehet, ha egy alacsonyabban függő lámpát, vagy egy asztali lámpát használnunk. A függő lámpák akkor megfelelőek, ha nem zavarják a szabad mozgást a nappaliban, viszont az olvasáshoz kellemes körülményeket teremtenek.

A LED-es megoldás azért is nagyon hasznos a nappaliban, mert ez lehetővé teszi, hogy minden feladatot, tevékenységet megfelelő körülmények között végezhessünk. Legyen szó házimunkáról, olvasásról, vagy más egyébről.

3. Lehetőségek, ha túl sötét a nappali

Előfordulhat, hogy a nappaliba csak kevés természetes fény jut be. Mit tehetünk? Ilyenkor a szoba egyenletes megvilágítására kell törekednünk. A süllyesztett lámpatestek nagyon megfelelnek erre a célra.

Ha sötét sarkokat vagy falakat szeretnénk megvilágítani, akkor az álló és a függőlámpák is jó választásnak bizonyulnak. A sötét vagy árnyékolt területeken a LED - szalagok tökéletesen lágy, mégis egyenletes fényhatást eredményeznek, például ha a TV mögött helyezzük el azokat.

4. Az éjszakai esti, hangulat fények szerepe a nappaliban

A nappaliban sokat tartózkodunk, legfőképpen este. A dekorációs világítótestek még a hangulatunkat is fokozhatják, így jó ötlet, ha ezekkel is kiegészítjük otthonunk világítását. A Philips Hue lámpák fényeit tompíthatjuk, és be is állíthatjuk, hogy esténként milyen fényerősséggel és milyen színben világítsanak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra